Caută
Close this search box.

Hackerii ruşi au pătruns în 2016 în sistemele de vot din şapte state SUA

hackerii ruşi

NBC News anunţă că serviciile secrete americane au ajuns la concluzia că hackerii ruşi au pătruns în sistemele informatice de vot din şapte state americane. Intruziunea informatică s-a petrecut înainte de alegerile din SUA, din anul 2016. Ea însă nu ar fi influenţat alegerile.

Marea Britanie, vizată de hackerii ruși, potrivit șefului securității cibernetice

Rapoarte clasificate: Şapte state americane, atacate informatic de hackerii ruşi

Rapoarte clasificate solicitate de fostul preşedinte american Barack Obama, în ultimele sale săptămâni de mandat, au indicat că în cazul a şapte state americane existau suspiciuni întemeiate că sistemele electronice de vot ar fi fost compromise de hackerii ruşi.

Potrivit unor oficiali americani de rang înalt, citaţi de NBC News, serviciile secrete SUA credeau în ianuarie 2017 că hackerii ruşi au pătruns în sistemele din statele Alaska, Arizona, California, Florida, Illinois, Texas şi Wisconsin.

Sistemele de vot au fost compromise de hackerii ruşi

Oficialii afirmă că sistemele de vot din cele şapte state au fost compromise în diverse moduri, de la pătrundere în site-urile statelor până la pătrundere în baza de date a votanţilor. Însă toate sursele citate de NBC au spus că niciun vot nu a fost modificat şi niciun votant nu a fost exclus din baza de date, informează Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri