Caută
Close this search box.

Iordache nu ştie ce a pus la cale Tăriceanu privind modificarea codurilor penale

Florin Iordache nu pare să fie la curent cu un demers al Ministerului Justiției referitor la modificarea codurilor penal și de procedură penală despre care a vorbit, în schimb, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, într-un comunicat.

FOTO: psnews.ro

După întâlnirea cu nr. 2 al Comisiei Europene, Frans Timmermans, aflat joi în vizită în România,Tăriceanu informează într-un comunicat că a discutat cu oficialul european despre un proiect de lege pus la punct de Ministerul Justiției pentru modificarea codurilor penale și de procedură penală.

Iordache: Nu știu să fi fost adoptat. Probabil că există

„În ceea ce privește modificarea codurilor penal și de procedură penală, președintele Senatului a menționat că în plan legislativ, la nivelul Ministerului Justiției, a fost finalizat și adoptat proiectul de lege de modificare a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală pentru punerea în acord cu deciziile Curţii Constituţionale”, se arată în comunicatul de la Senat.

Întrebat despre acest demers, deputatul Florin Iordache spune că nu știe nimic. „Nu știu, eu, în Parlament, nu știu. Dacă a fost adoptat, foarte bine. Eu am spus că din știința mea, în acest moment nu există un astfel de proiect. Trebuia, eventual, adoptat și în Guvern.

Nu știu să fi fost adoptat. Probabil că există, probabil că dl. președinte Tăriceanu a făcut referire că există un proiect aprobat la nivelul Ministerului Justiției, cred că-i ăsta. Eu vă răspund ceea ce știu. Știu că în acest moment, la Parlament, nu a sosit un astfel de proiect”, a declarat Florin Iordache, potrivit digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri