Caută
Close this search box.

Carles Puigdemont îşi retrage candidatura la un nou mandat de premier

carles puigdemont

Fostul lider catalan Carles Puigdemont a anunţat, joi, că îşi va retrage candidatura pentru funcţia de premier al Cataloniei, urmând să cedeze această poziţie unui alt susţinător al independenţei regiunii, relatează Reuters, via Agerpres.

În cadrul unui mesaj transmis pe reţelele de socializare, Puigdemont a anunţat că decizia sa de a-şi retrage candidatura pentru un nou mandat al Cataloniei este motivată de faptul că îşi doreşte ca regiunea să aibă un Guvern funcţional.

Carles Puigdemont și cei patru foști miniștri, eliberați condiționat de justiția belgiană

Carles Puigdemont îşi propune şi un urmaş separatist

Puigdemont îl va propune pentru funcţia de premier al regiunii catalane pe Jordi Sanchez, membru al formaţiunii separatiste Junts Per Catalunya. Sanchez se află în arest preventiv în Madrid, fiind acuzat de rebeliune.

Carles Puigdemont se află în exil autoimpus la Bruxelles de când a fost destituit de către guvernul central de la Madrid din funcţia de şef al executivului Cataloniei.

Carles Puigdemont este acuzat de răzvrătire

Puigdemont este acuzat de răzvrătire şi rebeliune de către justiţia spaniolă. La 27 octombrie 2017, Parlamentul Cataloniei a aprobat, prin vot secret, proclamarea independenţei regiunii faţă de Spania şi constituirea unei republici, în baza rezultatului de la referendum.

Ulterior, Senatul Spaniei a decis să aprobe suspendarea autonomiei Cataloniei – prin aplicarea Articolului 155 din Constituţie – şi demiterea tuturor liderilor regionali, considerând că declararea independenţei a a fost ilegală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri