Caută
Close this search box.

Copiii de azi, adulţii de mâine. Psihologii avertizează că generaţia actuală de preşscolari va fi plină de adulţi instabili emoţional

Liberi, curioşi, îndrăzneţi şi cu multă încredere în ei, aşa sunt descrişi copiii din noua generaţie de preşcolari, fiind consideraţi de specialişti diferiţi chiar şi de generaţia “millennials”.

La prima vedere, dezinvoltura lor pare o speranţă pentru viitor, dar psihologii avertizează că sunt riscuri mari să devină nişte adulţi instabili, cu un program haotic, care îşi vor găsi locul cu greu. Divergenţe majore apar uneori chiar în copilărie. Aşa se face că deja mulţi părinţi ajung cu cei mici la psiholog. Problema nu este însă, la copii, ci la părinţi, spun psihologii.

Copiii de azi sunt mult influenţaţi de părinţi, spun specialiştii. Extremele: prea multă libertate sau controlul absolut asupra copilului, sunt principalele cauze care pot duce la probleme comportamentale. În faţa acestor noi generaţii de copii, un lucru este cert: școala românească are nevoie de o schimbare în profunzime, pentru a face faţă curiozităţii, dar şi lipsei de răbdare a celor mici.

Ana-Maria Zamfir, psiholog, citat de protv: “Haideţi să ne gândim că ei primesc în general de-a gata cam tot. Și ne aşteptam să vedem o generaţie de adulţi care să fie foarte greu de motivat în direcţia muncii. Să caute joburi care sunt foarte simple, care să aducă un venit foarte mare într-un timp foarte scurt şi cu cât se poate de puţină muncă. Tendinţa este de a fugi de aceste responsabilităţi şi de a avea un program haotic.”

Aceşti copii se pregătesc, practic, pentru joburi care încă nici nu există. De aceea, felul lor de a fi va determina şi schimbarea societăţii într-o lume mult mai dinamică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri