Caută
Close this search box.

Premiile Cesar: „120 battements par minute”, desemnat cel mai bun film

Lungmetrajul „120 battements par minute”, regizat de Robin Campillo, a câştigat premiul Cesar la categoria „cel mai bun film” vineri seară, la cea de-a 43-a gală de decernare a celor mai prestigioase trofee atribuite de industria cinematografică franceză, informează contul de Twitter al postului de televiziune Canal+.

Peliculele nominalizate în 2018 la această categorie au fost „120 battements par minute”, „Au revoir la-haut”, „Barbara”, „Le Brio”, „Patients”, „Petit paysan”, „Le sens de la fęte”.

Filmul „120 battements par minute”, o frescă despre primii ani ai epidemiei de SIDA în Franţa, a fost recompensat cu Marele Premiu al Juriului la ediţia din 2017 a Festivalului de la Cannes.

În 2017, premiul Cesar pentru cel mai bun film a fost câştigat de thrillerul „Elle”, de Paul Verhoeven, în care rolul principal a fost interpretat de actriţa Isabelle Huppert.

Cea de-a 43-a ediţie a galei de decernare a premiilor Cesar, dedicată actriţei franceze Jeanne Moreau, decedată în 2017, a fost prezidată de actriţa şi cântăreaţa Vanessa Paradis.

Prezentatorul principal – care deţine titulatura oficială de „maestru de ceremonii” – al evenimentului a fost actorul de comedie Manu Payet. Gala premiilor Cesar 2018 a avut loc în centrul de spectacole Pleyel din Paris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri