Caută
Close this search box.

Dragnea, nominalizat de The Economist: Oameni din umbră conduc Polonia, România şi Cehia într-o direcţie greşită

Dragnea

Preşedintele partidului de guvernământ din Polonia, Jaroslav Kaczynski şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, sunt enumeraţi de publicaţia The Economist printre liderii europeni care conduc din umbră şi pe un drum greşit ţările.

Dragnea

Despre Liviu Dragnea, The Economist menţionează că nu a putut ocupa o funcţie în stat din cauza unei condamnări, că numeşte premieri „şterşi”, cel de-al cincilea, Viorica Dăncilă, fiind prezentat drept „un membru obscur al Parlamentului European”.

Un alt exemplu este cel al premierului ceh Andrej Babis, care, în absenţa unei majorităţi în Parlament, şi-ar putea pierde funcţia, ceea ce, în opinia jurnaliştilor de la The Economist, nu îl va împiedica să conducă şi el din umbră.

Un scenariu similar există şi în cazul Italiei, în cazul în care partidul lui Berlusconi ar câştiga alegerile, iar fostul premier, pe care, ca şi în cazul lui Dragnea, o condamnare, de această dată pentru fraude fiscale, îl împiedică să ocupe vreo funcţie, ar ajunge să conducă din umbră, având „locotenenţi loiali”.

„În România, o condamnare pentru fraude electorale nu îi permite lui Liviu Dragnea, care conduce Partidului Social Democrat, de guvernământ, să ocupe o funcţie publică.

Aşa că, în schimb, el numeşte o serie de premieri şterşi, în timp ce îşi îndeamnă partidul să lupte împotriva statului paralel, inclusiv împotriva Direcţiei Anticorupţie”, notează The Economist, citat de digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri