Caută
Close this search box.

Filmul premiat cu Oscar „I, Tonya“ deschide American Independent Film din Bucureşti

Gala de decernare a premiilor Oscar , ediţia din 2018 . A fost o lungă noapte fierbinte la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles… După o strânsă competiţie, Allison Janney, care joacă rolul mamei abuzive a patinatoarei Tonya Harding, a câștigat Oscarul la categoria „Cea mai bună actriță în rol secundar“. Filmul a fost nominalizat și la categoriile „Cea mai bună actriță în rol principal” (Margot Robbie) și Cel mai bun montaj. In film rolul principal masculin este jucat de actorul de origine română Sebastian Stan, care va veni în România la finalul lunii aprilie pentru a participa la Bucureşti, la American Independent Film Festival.

„I, Tonya“, în care Sebastian Stan joacă alături de Margot Robbie şi Allison Janney prezintă povestea cunoscutei patinatoare Tonya Harding și este unul dintre cele mai apreciate filme ale anului 2017, cu un Premiu Oscar, un Glob de Aur și un premiu BAFTA pentru Allison Janney, alte două nominalizări la premiile Oscar 2018, două la Globurile de Aur și patru la Premiile BAFTA 2018.

Filmul va deschide American Independent Film Festival  pe 27 aprilie, şi va fi urmat de un dialog cu invitatul special, Sebastian Stan cel mai popular actor de origine română  care a reuşit să se impună în industria americană de film. Regizori importanţi i-au remarcat  talentul şi l-au distribuit în producţii de Oscar. În „Marţianul“ (care a primit şapte nominalizări la Oscar) a jucat alături de Matt Damon, iar „Lebăda Neagră“ (un Oscar și patru nominalizări), face parte dintr-o distribuţie de top alături de Natalie Portman, Mila Kunis şi Vincent Cassel. A jucat şi în music-hall- uri pe Broadway şi în serialul american care şi-a câştigat popularitatea printre adolescenţi, „Gossip Girl“. În cel mai recent film din trilogia „Captain America“ joacă un rol principal alături de Robert Downey Junior, Scarlet Johanson, Chris Evans, Hugo Weaving sau Samuel L. Jackson.  Actorul român a rostit şi câteva replici în limba română.

A doua ediţie a American Independent Film Festival are loc în perioada 27 aprilie – 3 mai 2018, la Cinema PRO şi Cinema Muzeul Ţăranului din Bucureşti

Prima ediţie a AIFF a avut loc în septembrie 2017 şi i-a avut ca invitaţi speciali pe actorii Ethan Hawke, Joaquin Phoenix şi John C. Reilly. Pornind de la tradiţia marilor filme narative americane, festivalul îşi propune să prezinte o selecţie a celor mai recente producţii independente „made in USA”, titluri apreciate de critică şi prezentate în circuitul marilor festivaluri nord americane precum Sundance, New York, Tribeca, Telluride ori Toronto.

American Independent Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop și susținut de Catena. Proiectul este realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Institutului Cultural Român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri