Caută
Close this search box.

Bashar al Assad are prieteni proprietari într-o bază a Apărării

bashar al assad

O bază militară din România, unde militarii noştri au făcut exerciţii alături de partenerii din NATO, vara trecută, aparţine parţial unui grup de oameni de afaceri din Siria, care sprijină regimul dictatorului Bashar al-Assad.

Bashar al-Assad: Atacul Statelor Unite este „necugetat şi iresponsabil”

E concluzia unui reportaj Rise Project, în care se precizează că baza respectivă – aflată pe malul Mării Negre, la 30 de kilometri de Constanţa – a ajuns în posesia sirienilor în urma unei înţelegeri ilegale, în care ar fi implicaţi un primar şi doi oameni de afaceri români.

Bashar al Assad e aici, la Capul Midia. Prin interpuşi

Aproximativ 130 de hectare de teren din unitatea militară Capu Midia se află în proprietatea unui grup de oameni de afaceri sirieni care sprijină financiar regimul dictatorului de la Damasc, Bashar al-Assad, relatează Rise Project.

Mecanismul prin care terenurile din baza militară au ajuns în posesia sirienilor a fost pus la punct de politicieni și afaceriști locali în mai multe etape. În prima fază, politicienii au fragmentat, pe hârtie, terenul armatei.

Retrocedări

L-au retrocedat apoi bucată cu bucată, în timp ce afaceriști locali avizați s-au încălzit pe margine, gata să sară pe oportunitatea de afaceri. În faza a treia, aceștia au cumpărat, la prețuri foarte mici, loturile de pământ de la proaspeții împroprietăriți pe care tot ei îi ajutaseră să intre în posesie.

În ultimul act, fragmentele de teren au fost din nou reunite, ca într-un joc de puzzle, fiind vândute în numeroase tranzacții de milioane de euro către același cumpărător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri