Caută
Close this search box.

Finanțare de 1 milion de euro pentru asistența medicală transfrontalieră

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a obţinut de la Comisia Europeană o finanţare de aproape 1 milion euro pentru informatizarea schimbului de documente referitoare la asistenţa medicală transfrontalieră.

Finanţarea vizează proiectul informatic Open Source Healthcare Insurance Gateway for EESSI (OSHIG), care are scopul de a conecta platforma informatică a CNAS (PIAS) cu cea europeană.

„În contextul în care la nivelul UE se urmăreşte renunţarea la schimbul de documente pe suport hârtie între instituţiile din statele membre din domeniul securităţii sociale, în favoarea documentelor electronice, transmise prin intermediul unei platforme unice de comunicare informatică, EESSI, scopul proiectului OSHIG este de a conecta platforma informatică a CNAS (PIAS) cu cea europeană”, precizează un comunicat al CNAS.

Termenul de implementare a proiectului este decembrie 2019, iar costul total este de 1.247.534 euro, din care 935.651 euro finanţare europeană şi 311.833 euro contribuţia CNAS.

„Asiguraţii care au nevoie de asistenţă medicală în străinătate nu vor mai avea de aşteptat până când se efectuează schimbul interinstituţional de corespondenţă referitoare la situaţia lor. Practic, toate documentele care în prezent se transmit prin poştă dintr-o ţară în alta, între CNAS şi instituţiile omoloage, vor putea ajunge aproape instantaneu la destinaţie, cu costuri foarte mici, prin intermediul platformei informatice EESSI”, a declarat preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri