Caută
Close this search box.

Au venit inundațiile, cu distrugeri neașteptat de mari

Încălzirea bruscă, după ninsorile masive de săptămâna trecută, au dus la inundații pe zone extinse. Astfel, pompierii militari au acţionat miercuri şi în cursul nopţii de miercuri spre joi pentru evacuarea apei din cinci locuinţe, 21 anexe gospodăreşti, 104 curţi şi subsoluri inundate, precum şi pentru decolmatarea podeţelor blocate de aluviuni, în urma topirii zăpezii şi creşterii nivelului pânzei freatice în mai multe zone ale ţării, a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

În ultimele 24 de ore, au intervenit peste 120 de pompieri cu 40 mijloace tehnice.
Inundațiile și efectele acestora s-au înregistrat cu precădere în 19 localităţi din şase judeţe – Dolj, Giurgiu, Olt, Prahova, Teleorman şi Vâlcea.
Conform celor de la IGSU, cel mai afectat a fost judeţul Teleorman, unde în comuna Dragăneşti Vlaşca – satele Dragăneşti Vlaşca, Comoara şi Văceni – sunt peste 80 de gospodării şi anexe cuprinse de apă, mai multe hectare de teren arabil, iar circa 140 de fântâni au fost colmatate.
În aceste condiții neașteptat de dure, autorităţile recomandă cetăţenilor să cureţe şanţurile şi rigolele de scurgere a apei rezultate în urma topirii stratului de zăpadă şi să semnaleze, în orice situație, inundaţiile locale prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112. (foto cotidianul)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri