Caută
Close this search box.

Iohannis şi Vucic, preşedintele Serbiei, au discutat despre fugarul Sebastian Ghiţă

 

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că a discutat cu Aleksandar Vucic, omologul său sârb, despre fugatul Sebastian Ghiţă.

Conform preşedintelui Serbiei, lucrurile ar fi pe făgaşul normal, iar instanţele vor delibera

Întrebat dacă a discutat cu omologul sârb, aflat în vizită oficială la Bucureşti, despre situaţia fostului deputat Sebastian Ghiţă şi despre eventuale soluţii pentru a grăbi procesul de extrădare a acestuia în România, având în vedere că este cercetat în mai multe dosare, preşedintele Iohannis a răspuns, conform Agerpres: „Nu am discutat, dar pe urmă am aflat că vreţi să întrebaţi aşa ceva şi l-am întrebat pe domnul preşedinte, care mi-a spus că nu ştie, dar, cu siguranţă, lucrurile sunt pe făgaşul normal, instanţele deliberează şi se va da un verdict în această chestiune. Mai mult nu a putut să îmi spună, mai mult nu ştiu nici eu. Nici nu cred că este treaba preşedinţilor, personal, să se ocupe de cei care fug de justiţia românească”.

La rândul său, preşedintele Serbiei a afirmat că nu are multe date în legătură cu situaţia lui Sebastian Ghiţă, precizând că autorităţile în domeniu din ţara sa se ocupă de această chestiune.

„Eu nu am prea multe date în acest sens, dar organele juridice se ocupă de această chestiune. Când domnul preşedinte mi-a pus această întrebare, am transmis-o mai departe ministrului Justiţiei din Serbia, astfel că noi vom primi în cursul acestei zile răspuns la această întrebare a dumneavoastră”, a precizat Vucic.

A dispărut de sub nasul poliţiştilor

 

Sebastian Ghiţă a dispărut în decembrie 2016, deşi era filat de poliţişti de la Operaţiuni Speciale. Când a fost reținut, în noaptea de 13 spre 14 aprilie 2017, la Belgrad, fostul deputar era însoţit de fratele său, Alexandru Ghiţă, şi le-a prezentat poliţiştilor acte de identitate false – un paşaport şi un permis auto de Slovenia.

Sebastian Ghiță are cinci dosare de corupție. În cazul a trei dintre ele, pe numele lui au fost emise trei mandate de arestare în lipsă – unul în dosarul privind vizita în România a fostului premier britanic Tony Blair, în care este urmărit penal şi fostul prim-ministru Victor Ponta, altul în dosarul de corupţie în care fostul deputat este urmărit penal pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat, iar cel de-al treilea în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova, scrie Digi24.

Un răspuns

  1. „Nici nu cred ca este treaba presedintilor…”___–-___Ca principiu , asta este regula, insa exista fugiti si fugiti…Una este sa fie fugit un vip in afaceri(sau -dea-dreptul- un neica nimeni) , insa diferenta apare cand acest fugit este un ministru, un parlamentar, etc…La acest nivel, nu cred ca se mai incalca vreo norma, daca doi sefi de stat discuta si aceasta problema, la noi problema este ca pres-edintele nu a luat nicio pozitie ferma in aceasta spetza, adica sa fi demis cateva functii sus-puse, care trebuiau sa „prevada” ca infractorii au tendinta de a fugi de Lege si -deci- sa fi luat masurile necesare , dar discrete, de prevenire si -in continuare- sa fi dat ordin ferm, cu date precise , in rezolvarea acestor situatii…Pentru ca nu a facut niciodata asa ceva, cazurile s-au inmultit, iar opinia publica isi pierde increderea si in justitie si in functia suprema, in stat…

    Nume:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri