Caută
Close this search box.

Pleşu spune că Tăriceanu este un martir fără martiraj şi un ideolog fară ideologie

Andrei Pleşu îi face un portret deloc măgulitor lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Snatului şi al ALDE.

”O stafie bîntuie pe sub fruntea dlui Călin Popescu Tăriceanu: comunismul! E referinţa care îi vine prompt pe buze cînd vrea să „înfiereze“ pe cineva”
(…)”E un fel de martir fără martiraj, un fel de Havel fără disidenţă, un fel de ideolog fără ideologie. Pe scurt, un spectaculos ambalaj”, scrie Andrei Pleșu în Dilema veche.

Președintele țării, dl Iohannis, e, de pildă, pentru șeful Senatului nostru, „comunist în fibra lui cea mai puternică“. Vrea să readucă în funcție sistemul represiv de tip bolșevic!

După vizita dlui Timmermans, memoria dlui Tăriceanu e, din nou, răscolită de spectrul vechiului regim. Unii comentatori – spune domnia-sa – au avut, față de demnitarul european, aceeași atitudine pe care o aveau lingăii de pe vremuri cînd venea în vizită Nicolae Ceaușescu. E evident că dl
Tăriceanu e marcat, în mai mare măsură decît noi ăștilalți, de trauma totalitară. Nu se poate contesta, de altfel, că a crescut lîngă un tată vitreg (Dan Amadeo Lăzărescu), vechi liberal, prizonier politic în închisorile Securității și obligat, ulterior, să se umilească colaborînd cu criminala instituție. Toți știm cît de greu trăiau, pe atunci, familiile oamenilor de bine, scrie Pleşu.

CITEŞTE TOT ARTICOLUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri