Caută
Close this search box.

Rodrigo Duterte are nevoie de o evaluare psihiatrică (oficial ONU)

rodrigo duterte

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte are nevoie de o evaluare psihiatrică. Aceasta având în vedere declaraţiile recente ale acestuia, relatează Associated Press. AP îl citează pe Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Zeid Ra’ad al-Hussein.

Zeid Ra’ad al-Hussein a catalogat drept „inacceptabile” afirmaţiile făcute de către Duterte în legătură cu anumiţi apărători ai drepturilor omului. „Consiliul pentru Drepturile Omului trebuie să adopte o poziţie fermă în privinţa acestui subiect; aceste atacuri nu pot să rămână fără răspuns”, a spus Al-Hussein.

Rodrigo Duterte: Membri TPI sunt proşti şi răi

În cadrul unui discurs susţinut miercuri, preşedintele filipinez a spus că membrii Tribunalului Penal Internaţional sunt „proşti şi răi”. Agnes Callamard, raportor ONU pentru Drepturile Omului, a fost catalogată drept „subţire” şi „subnutrită”. Rodrigo Duterte a lansat avertismentul: „Nu vă puneţi cu mine”.

Este absolut ruşinos faptul că preşedintele unei ţări ar putea vorbi în acest mod, folosind cel mai obscen limbaj, împotriva unui raportor extrem de respectat. Aceste declaraţii mă fac să cred că preşedintele filipinez trebuie să se supună unei evaluări psihiatrice.

, a mai precizat Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, informează Mediafax.

Ce președinte promite turiștilor 42 de virgine; scuze tardive: ”A fost o glumă”

TPI anchetează crime contra umanităţii comise de regimul Rodrigo Duterte

La 8 februarie, procurorul-şef al Tribunalului Penal Internaţional (TPI) a demarat procedurile în privinţa unor acuzaţii de crime împotriva umanităţii care ar fi fost comise de către regimul din Filipine. TPI va analiza „presupusele crime comise începând din 1 iulie 2016, în contextul campaniei războiului contra drogurilor, lansată de preşedintele filipinez Rodrigo Duterte.

Mii de persoane au fost ucise din motive care au legătură cu presupusa implicare în trafic sau consum ilegal de droguri. Rodrigo Duterte a respins acuzaţiile potrivit cărora a ordonat poliţiei să omoare suspecţii de trafic de droguri. El a pus la îndoială jurisdicţia Tribunalului pentru a-l pune sub acuzare.

1.900 de filipinezi şi-au pierdut viaţa

Peste 3.900 de filipinezi şi-au pierdut viaţa în urma războiului antidrog declanşat de Duterte, însă autorităţile afirmă că în cele mai multe cazuri a fost vorba de acţiuni de autoapărare ale forţelor de securitate după ce suspecţi înarmaţi s-au opus arestării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri