Caută
Close this search box.

Discursul lui Dăncilă, adus la esenţă: „Nu-i aşa, Olguţa? Aici eşti, Mihai Fifor? Daea…?”

Premierul Viorica Dăncilă, care candidează pentru funcţia de preşedinte executiv PSD, a mizat, la Congresul PSD, pe un discurs în care li s-a adresat direct, miniştrilor din Guvern, care se aflau în sală.

Motivele pentru care a ales acest gen de comunicare sunt, deocamdată, doar de ea ştiute.

Anunţând măsurile pe care le va lua, Dăncilă spunea, în timp ce citea de pe foaie: „Nu-i aşa, Olguţa?” Mihai Fifor, esti aici?”.

Domnule Daea, v-ţi intors de pe teren?”. „Domnule Stănescu, sunteţi in sala?„, conform realitatea.net.

„Astăzi avem o nouă viziune, o nouă direcţie care trebuie introdusă în dezbaterea publică cu privire la pilonii de dezvoltare pe termen mediu sau lung. România avea mare nevoie de o astfel de viziune, premierul şi Guvernul trebuie să aibă în vedere o direcţie clară – de aceea vreau să vă prezint principalele 100 de măsuri pe care le vom lua în acest an.

(…) Primarii mi-au solicitat modificarea legii achiziţiilor publice, actuala legislaţie este o piedică, vreau să adoptăm modelul german în domeniul achiziţiilor publice, vom reduce termenul de rezolvare a contestaţiilor. În 2018 vom adopta legea finanţelor publice locale, legea turismului, vom modifica legea redevenţelor, legea minelor şi vom adopta legea lobby-ului.

Vom adopta legea pentru combaterea violentei domestice. În ultimi cinci ani în România au murit peste 1.000 de femei din cauza violenţei domestice. Anul aceasta vrem să intre în vigoare noile legi ale justiţiei”, a spus mai premierul Dăncilă.

Dăncilă vrea ca femeile să intre în PSD

Totodată, Dăncilă a invitat femeile din România să intre în politică şi se alăture social-democraţilor, arătând că doar PSD le oferă oportunitate

„Am onoarea să fiu prima femeie prim ministru a României, iar pentru asta îi mulţumesc domnului preşedinte Liviu Dragnea şi tuturor colegilor care m-au propus şi m-au susţinut pentru această funcţie. (…) Astăzi avem prima femeie prim ministru, avem prima femeie ministru al Afacerilor Interne, avem prima femeie primar general al Capitalei. Eu cred că de astăzi putem să invităm toate femeile din România să ni se alăture, să facă un pas înainte, să vină în PSD pentru că doar aici există oportunitate pentru ele. Toate colegele despre care am vorbit au fost promovate pe criteriul competenţei. Noi asta cerem, şanse egale, nu privilegii. Şi am primit această şansă”, afirma Dăncilă, în discursul susţinut la Congresul extraordinar al PSD, citată de Agerpres.

Ea a susţinut că promovarea a cât mai multor femei în funcţii publice şi administrative dar şi în conducerea partidului înseamnă reformarea reală a PSD în ultimii trei ani.

„Aici vocea lor va fi ascultată şi aici, în PSD, munca lor va fi apreciată. (…) Dacă vreţi să vă implicaţi în politică, iar eu spun că trebuie să vă implicaţi, veniţi în PSD pentru că aici veţi găsi mereu o uşă deschisă”, a încheiat ea.

După retragerea Ecateinei Andronescu şi a lui Nicolae Bănicioiu din cursă, Viorica Dăncila practic nu mai are contracandidat.

Aşadar, va fi numărul doi în PSD.

Un răspuns

  1. Si Cicero trebuie sa fie gelos pe un asemenea discurs(!!!), caruia I se potriveste -perfect- una din maximele sale:”It is a true saying that „One falsehood leads easily to another”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri