Caută
Close this search box.

Dragnea se ia din nou la trântă cu ”statul paralel” şi vrea să ”reformeze” Justiţia

În discursul său ţinut la Congresul PSD de azi, Liviu Dragnea înfierează din nou, aproape cu mânie proletară, „statul paralel”, aşa cum a mai făcut-o în mai multe rânduri. Însă nici de data aceasta nu-l defineşte în nici un fel.

Aşa că, decamdată, putem crede că „statul paralel” este doar o noţiune abstractă ori, poate, doar o petardă politică.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a anunţat azi în cadrul Congresului extraordinar al formaţiunii salepolitice, că reforma legilor justiţiei şi a Codurilor penale va continua după un calendar strict, respectând experienţa europeană.

El a menţionat că dezvăluirile apărute în presă, dar şi în urma activităţii comisiilor parlamentare de anchetă au arătat modul „ilegal şi nelegitim” prin care instituţii nedemocratice s-au substituit celor democratice.

Am aflat cu toţi că statul paralel a infiltrat nu numai în clasa politică, ci şi în media, şi în societatea civilă, şi în mediul de afaceri, în aşa fel încât astăzi e greu de înţeles, când te uiţi la televizor, care dintre vocile care strigă în public e adevărată sau falsă”, afirma Dragnea, citat de Agerpres.

Pe cat de clar pare a fi în mintea unor lideri PSD de la Congres, pe atat de abstract este folosit acest termen chiar de către Liviu Dragnea.

„Un alt capitol important al politicii noastre se referă la recuperarea esenţei democratice a societăţii, drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, încălcate ani la rând, prin nesocotirea Constituţiei. Şi mă refer aici la supravegherea ilegală a cetăţenilor acestei ţări, făcută în afara legii, prin instituţii de forţă care nu au avut şi nu au acest drept. La fel, mecanismele de control ale instituţiilor de forţă, care s-au dovedit în repetate rânduri prea aproape de abuz şi prea departe de lege şi Constituţie, trebuie revizuite „, afirmă liderul PSD.

Din nou, Justiţia

„Trebuie să înţelegem încă o dată că dezbaterea pe legile justiţiei şi dezbaterea viitoare pe modificarea Codurilor penale a ajuns la acest nivel de adversitate, tocmai din aceste cauze. Pentru că în spatele celor care doresc să nu se întâmple această modificare, care se opun oricărei modificări raţionale, stau beneficiarii sistemului ilegal de putere. Şi vreau să vă spun ceva: această dezbatere îşi va continua cursul. Această dezbatere va fi dusă până la capăt, până la aprobare. Este un pas de modernizare a societăţii şi vom merge înainte, cu deschidere fără precedent către transparenţă, parcurgând absolut toate etapele constituţionale şi toate procedurile parlamentare. Reforma legilor justiţiei şi a Codurilor penale va continua după un calendar strict, respectând experienţa europeană”, a precizat liderul PSD.

„Trebuie să înţelegem că dezbaterea pe legile justiţiei şi de modificare a codurilor penale a ajuns la acest nivel de aversitate pentru că în spatele celor care nu doresc să fie adoptate aceste modificări, care se opun oricărei modificări raţionale stau beneficiarii sistemului ilegal de putere. Această dezbatere îşi va continua cursul, va fi dusă până la capăt, până la aprobare. Este un pas de modernizare a societăţii”, a susţinut liderul PSD.

În „luptă” cu serviciile

„În paralel, PSD va iniţia procesul de reaşezare constituţională şi funcţională a instituţiilor nedemocratice, care acum ceva timp şi-au uitat rostul şi locul în societate. Legile de funcţionare ale serviciilor secrete vor fi actualizate după standardele de transparenţă a omoloagelor europene. Comisiile parlamentare de anchetă îşi vor finaliza concluziile în cel mai scurt timp posibil, iar concluziile vor fi fructificate atât judiciar acolo unde va fi cazul – şi sunt convins că va fi cazul –, cât şi prin îmbunătăţirea cadrului legislativ privind drepturile şi libertăţile fundamentale ale românilor”, a declarat Liviu Dragnea, citat de Digi24.

Liderul PSD a mai spus că oamenii nu trebuie să mai fie supravegheaţi ilegal şi fără motiv, vorbind despre „un alt portocală” care nu trebuie să-i ia pe români în râs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri