Caută
Close this search box.

Dragnea și Tăriceanu, adversari în cursa pentru alegerile prezidenţiale

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu sunt în acest moment parteneri de guvernare, dar amândoi vor funcţia de preşedinte al Românei.

Un semnal a fost dat la Congresul PSD: Tăriceanu l-a atacat virulent pe președintele Klaus Iohannis.

Și discursul lui Liviu Dragnea de la Congresul PSD de ieri poate fi considerat drept unul de prezidențiabil.

Dragnea şi Tăriceanu sunt împinși de colegii lor în cursa pentru viitoarele alegerile prezidențiale din 2019, arată realitatea net.

În același timp, PNL a decis să îl susțină la alegerile de anul viitor pe Klaus Iohannis.

Mesaj dat chiar în ziua Congresului PSD

Călin Popescu Tăriceanu ar putea candida la alegerile prezidențiale. Deși parteneri de guvernare cu PSD, liderii ALDE vor să aibă propriul candidat la Președinție. Mesajul a fost dat chiar în ziua Congresului PSD.

Nici Liviu Dragnea nu exclude o candidatură la prezidențiale, iar colegii săi îl văd ca având prima șansă.

„Cred că anul viitor va fi anul ALDE, anul singurului partid liberal care crede în valori, care le continuă în istorie. 2019 sper să fie anul primului preşedinte liberal autentic, şi român, şi liberal”, a declarat Norica Nicolai.

Nicolai este al doilea lider ALDE care vorbește despre o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale a lui Călin Popescu Tăriceanu. Și vicepremierul Grațiela Gavrilescu susține ideea ca ALDE să aibă un candidat propriu la Președinție.

Călin Popescu Tăriceanu nu exclude această variantă despre care a vorbit chiar în ziua Congresului PSD.

„Ştiu cât de repede trece timpul în politică. De acum mă gândesc la scadenţele electorale din 2019 şi din 2020. Dacă o să avem o astfel de decizie de luat, o să convocăm forurile statutare din partid, o să discutăm şi o să luăm decizia„, a răspuns Tăriceanu, întrebat dacă este interesat să fie prezidențiabilul ALDE.

La Congresul PSD, liderul ALDE l-a atacat virulent pe președintele Klaus Iohannis.

„Ziua în care preşedintele va ieşi în conferinţă de presă şi va anunţa că nu o revoca pe Laura Codruta Kovesi va fi ziua în care îşi va semna singur sentinţa: nu va mai câştiga al doilea mandat!”, a mai spus el, citat de ziare.com.

Dăncilă: Dragnea, prima șansă să fie prezidențiabil

Și discursul lui Liviu Dragnea de la Congresul PSD a fost considerat unul de prezidențiabil. A vorbit despre un proiect de țară la care lucrează PSD.

Premierul Viorica Dăncilă susține că Liviu Dragnea are prima șansă să fie prezidențiabilul PSD având în vedere că este președintele partidului.

Liberalii au votat duminică, o rezoluţie pentru susţinerea lui Klaus Iohannis pentru al doilea mandat de preşedinte şi a lui Ludovic Orban pentru funcţia de premier, decizia fiind luată prin suplimentarea ordinii de zi a şedinţei Consiliul Naţional al partidului, care are loc la Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri