Caută
Close this search box.

Rusia a testat cu succes o rachetă hipersonică: „N-are egal!”. VIDEO

Rusia racheta

Rusia a anunțat că a testat cu succes o rachetă hipersonică, descrisă de președintele Vladimir Putin drept „arma ideală.”

Rusia racheta
FOTO: Twitter

Potrivit Ministerului Apărării din Rusia, racheta Kinzhal a fost lansată de pe o aeronavă MiG-31, în sud-vestul țării, informează BBC News și The Guardian, citate de protv.ro.

„Lansarea a avut loc conform planului: racheta hipersonică și-a atins ținta. Caracteristicile de performanță și indicatorii de timp ai rachetei de înaltă precizie Kinzhal au fost confirmate în timpul acestui test balistic”, a spus Ministerul Apărării, care a publicat, totodată, o înregistrare cu doi piloți care se pregătesc de zbor și care aleargă spre o aeronavă care are la bord o rachetă de mari dimensiuni.

Poate atinge ținte situate la 2.000 de kilometri

După aceea, racheta se detașează de aeronavă și se îndreaptă spre țintă.

Racheta Kinzhal este una dintre armele cu care președintele rus Vladimir Putin s-a lăudat în discursul despre starea națiunii, susținut la începutul lunii, înainte de alegerile prezidențiale din 18 martie. La acel moment, Putin a descris racheta drept „o armă ideală”, ce face parte dintr-un arsenal de arme „invincibile”.

Și Ministerul rus al Apărării a subliniat ideea că sistemul „n-are egal în lume” și că acesta nu poate fi combătut.

Rachetele Kinzhal sunt destinate distrugerii de ținte situate la suprafața solului sau apei. Potrivit BBC News, acest tip de rachetă poate atinge ținte situate la 2.000 de kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri