Caută
Close this search box.

Dragnea: PSD nu-l susţine pe Iohannis pentru preşedinţia Consilului European

Liviu Dragnea, liderul PSD, a negat că partidul l-ar susţine pe preşedintele Klaus Iohannis pentru o eventuală viitoarea preşedinţie a Consiliului European.

Şi Traian Băsescu susţine că PSD îl va susţine pe Iohannis, după ce la Congresul PSD din 10 martie, a fost adoptată o convenţie pentru susţinerea unui candidat al României la această funcţie în Consiliul European.

„Să vă lămurească Traian Băsescu. Eu n-am înţeles asta din discursul meu, dar dacă el a tradus aşa…”, a spus Dragnea la sediul PSD, întrebat dacă PSD îl susţine pe Iohannis pentru preşedinţia rotativă Consiliului European în locul lui Donald Tusk, şeful statului fiind singurul eligibil pentru această funcţie, fiind membru al Consiliului.

„Sincer, nu m-am dus nici măcar cu gândul acolo. Eu am vorbit despre preşedinţia pe care România o va administra, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, care înseamnă o mare oportunitate pentru noi, la asta m-am referit. Speculaţiile să le facă cei care fac speculaţii”, a afirmat liderul PSD la finalul primei şedinţe cu noua conducere a partidului, citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri