Caută
Close this search box.

Extrădarea lui Ghiţă, învăluită în mister. Toader: Vor fi trimise alte noi documente

Extrădarea lui Sebastian Ghiţă din Serbia rămâne, deocamdată, sub semnul întrebării. Tudorel Toader, ministrul Justiției, a anunțat că va trimite alte noi documente la Belgrad.

Totodată, Toader susţine că, la finalul lunii, va avea o întâlnire cu omologul său sârb, în care se va discuta şi despre subiectul Sebastian Ghiţă.

”Documentele solicitate se refereau la natura și conținutul faptelor săvârșite. Adică modul de desfășurare a activității infracționale, pentru că știți că este și condiția aceea a dublei incriminări. Prin urmare, judecătorii din Serbia au solicitat suplimentar referiri cu privire la natura, conținutul, modul de desfășurare a activității infracționale.

Documentele au ajuns la Ministerul Justiției săptămâna trecută. Ministerul Justiției a solicitat Curții de Apel Ploiești informațiile necesare. Le-am primit. Astăzi vom primi de la Curtea de Apel Ploiești originalul documentelor respective și, în momentul în care le primim, le vom trimitem imediat în Serbia”, a anunțat Toader, citat de Stiripesurse.

Dacă judecătorii din Serbia vor considera necesar să solicite și altceva, imediat le vom răspunde, a mai spus ministrul.

Tudorel Toader a adăugat că la finalul lunii martie va avea o întâlnire cu ministrul Justiției din Serbia, iar o discuție despre extrădarea lui Sebastian Ghiță va fi ”inevitabilă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri