Caută
Close this search box.

Senatul a votat desfiinţarea Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, fondată de Oprea

Senatul a adoptat propunerea legislativă pentru desfiinţarea Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale.

Este vorba despre abrogarea Legii nr. 56/2012 privind organizarea şi funcţionarea respectivei academii, fondata in 2012 de către Gabriel Oprea, fost vicepremier şi ministru de Interne, ministru al Apărării.

Legea a fost inițiată de Traian Băsescu, cel care a explicat că această ecademie este doar o sinecură pentru băieții șmecheri.

Legea a fost adoptată cu 98 de voturi pentru, 2 împotrivă și o abținere.

”Am lansat această inițiativă legislativlă costatând inutilitatea unei institut, care nu are decât un statut de Academie clientelară. Are un nume extrem de pompos și, mai ales, că a făcut din niște oameni care au urmat cursurile acestei academii, fie ei și profesori universitari, toți au devenit niște academicieni.

Vreau să știți că indicele de consacrare academică a fost adoptat și de sistemul românesc. Situația la Academia de Științte ale Securității Naționale este una aberantă. Am să-i spun indice H, ca să nu mai chinui. Spre exemplu, domnul Dan Mihalache, academicianul nostru de la Londra acest indice este zero.

Cel mai mare indice de la această Academie îl are Curaj Adrian, fost ministru, dar niciun element nu este pe domeniul acesta de studii, este de domeniul său de expertiză.

Această Academie este doar o sinecură, care prin relații își propulsează generalii în învățământul civil. România are suficient învățământ militar, ca să ne mai trebuiască și poluarea învățământului civil, care orium este plin de plagiate.

Fac un apel la dumneavoastră, prin vot să desființăm o sinecură pentru niște clienți ai sistemului de învățământ militar”, a declarat Traian Băsescu, potrivit Stiripesurese.

Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale (ASSN) a fost infiintata in 2012, sub denumirea Academia de Stiinte Militare, nume schimbat anul acesta. Institutia a fost infiintata prin Legea nr. 56 din 22 martie 2012, initiata de parlamentarii Marian Saniuta, Eugen Badalan, Ion Mocioalca, Adrian George Scutaru, Niculae Mircovici, Doru-Claudian Frunzulica, Eugen Nicolicea, Gabriel Oprea si Teodor Melescanu, scrie HotNews.

Primul preşedinte al Academiei a fost general-locotenentul Teodor Frunzeti, vicepreşedintele a fost chestorul de poliţie Gheorghe Popă, iar secretarul general – colonelul (r) Gheorghe Boaru (sursa). Tot prin vot secret, adunarea generală i-a ales pe generalul de brigadă (r) Viorel Buta, generalul (r) Sergiu Medar şi comisarul-şef de poliţie Ştefan Prună în funcţiile de preşedinţi ai celor trei secţii ştiinţifice: Ştiinţe Militare, Informaţii şi Securitate Militară, Ordine Publică şi Siguranţa Naţională,

George Maior, fost director SRI, a fost ales în ianuarie 2015 preşedinte al Academiei. Tot atunci, în funcţia de secretar general a fost ales profesorul universitar Gheorghe Toma.

Pe 27 august 2015, George Maior a anunţat că se autosuspenda din poziţia de preşedinte, pe timp cât va fi ambasadorul României în SUA, iar preşedinte interimar al Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale a fost numit Remus Pricopie – rectorul SNSPA şi fost ministru al Educaţiei, potrivit ZiuaVeche.ro şi bn24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri