Caută
Close this search box.

Elicopter prăbușit în East River din New York. Cinci persoane au murit VIDEO

O ședință foto într-un elicopter a avut un sfârșit tragic. Cinci persoane care zburau în apropierea New York-ului au murit după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit în East River. Doi dintre pasageri au murit pe loc iar alţi trei, la spital, potrivit Reuters. Singurul care a reuşit să scape a fost pilotul, care a ieşit din elicopter înainte ca acesta să se scufunde în râul care separă Manhattan de Queens şi Brooklyn. Zborul era organizat de o companie care realizează tururi în jurul New York-ului în scop turistic.

Incidentul a avut loc dumincă în jurul orei locale 19, în nordul insulei Roosevelt din Manhattan. Potrivit presei locale, elicopterul aparţinea unei firme de turism şi fusese închiriat pentru o şedinţă foto.

Am observat un elicopter roşu care venea cu viteză spre apă. Părea foarte neobişnuit. Apoi s-a apropiat de apă încet, s-a prăbuşit şi s-a scufundat. Elicea s-a oprit. Părea că vrea să facă o aterizare forţată pe apă, dar într-un minut era complet sub apă. Cineva a ieşit din elicopter. Era într-o barcă de salvare galbenă, ţipa după ajutor şi dădea din mâini. Dădeam şi noi din mâini şi strigam că ajutorul este pe drum.”, a povestit un martor.

La faţa locului a ajuns scafandri de la paza de coastă, echipaje de poliţie, pompieri şi numeroase ambulanţe. Operaţiunile de salvare au fost foarte dificile, întrucât elicopterul era răsturnat în apă, iar pasagerii erau prinşi de scaune cu centurile de siguranţă.

Într-o conferinţă de presă ţinută în apropierea locului incidentului, şeful corpului de pompieri din New York, Daniel Nigro, a precizat că pilotul a fost singurul care a reuşit să se salveze fără ajutor după căderea aeronavei.

„Pilotul s-a eliberat singur, dar celelalte persoane nu”, a semnalat Daniel Nigro.

Autorităţile au adus reflectoare puternice să ajute echipele de salvare. A fost declanşată o anchetă pentru a afla care este motivul accidentului.

Sursa: Reuters, Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri