Caută
Close this search box.

Lovitură pentru Tăriceanu: Nou dosar penal pentru şeful Senatului

Călin Popescu Tăriceanu

Încă o lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu, care este vizat de un nou dosar penal.

Călin Popescu Tăriceanu

După ce a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului, acum liderul ALDE este cercetat de către procurorii de la Parchetul General pentru falsificarea declaraţiei de avere, depusă în 2011.

Acest dosar a fost întâi început la DNA după o plângere depusă la finalul anului trecut de către medicul german Vladimir Atanasie Marinescu. Dar printr-o ordonanţă emisă pe 20.02.2018, Constantin Irina, procuror în cadrul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul DNA, a constatat că „infracțiunea de fals în declarații nu este de competența Direcției Naționale Anticorupție, ci, având în vedere calitatea persoanei reclamate, aceasta este de competența Parchetului de pe Lângă Înalta Curte de Casație și Justiție“.

Ce a omis să treacă în declaraţia de avere

Conform documentelor depuse de medicul german, la vremea aceea, Călin Popescu-Tăriceanu ar fi omis să treacă în declarația de avere că în august 2010 ar fi beneficiat, împreună cu familia sa, de un concediu gratuit oferit de familia Tudor (Daniel și Doina) în vila acestora din localitatea Izmir, Turcia, și de o croazieră pe iahtul Tudor, potrivit b1.ro.

De menționat că atât Daniel Tudor (fost președinte ASF), cât și Doina Tudor (ex-senator PNL), cercetați în arest la domiciliu, au fost trimiși în judecată, în 2016, de procurorii DNA pentru fapte de corupție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri