Caută
Close this search box.

Procurori DIICOT, mărturie despre presiunile la care ar fi fost supuşi de Alina Bica

Doi procurori DIICOT au depus mărturie în legătură cu presiunile la care ar fi fost supuşi de Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, atunci când soluţionau dosarul omului de afaceri Ovidiu Tender.

Procurorii DIICOT Mirel Rădescu şi Ionela Curelaru au fost audiaţi ieri în dosarul Tender-Carom, aflat în faza de apel la Curtea Supremă, dosar în care Bica a primit o condamnare la patru ani cu executare pentru favorizarea infractorului. În depoziţiile lor cei doi procurori au detaliat presiunile la care au fost supuşi de către Alina Bica, şi modul în care aceasta a cerut impunerea unei pedepse cu suspendare pentru Ovidiu Tender, scrie Adevărul.

Mirel Rădescu, un veteran al DIICOT, a povestit cum după numirea Alinei Bica în funcţia de şefă a DIICOT a fost chemat în birou la aceasta şi i s-a cerut să explice situaţia dosarului Tender-Carom, posibila evoluţie a dosarului şi soluţia pe care acesta o întrevede. „În cauza Tender-Carom i-am spus inculpatei Alina Bica ca în opinia mea, tender Ovidiu ar putea primi o pedeapsa de 15 ani de închisoare cu executare”, a declarat martorul.

Ionela Curelaru, cea care a preluat dosarul Tender-Carom a povestit cum fosta şefă DIICOT i-a cerut să fie ţinută la curent prin SMS cu termenle acordate în cauză, dacă dosarul intră în pronunţare şi soluţiile decise, lucru pe care l-a considerat totuşi normal, deşi era singurul dosar în care i se ceruse acest lucru de către şefa ei ierarhică.

Bica afirmă că nu poate zbura cu avionul

Curtea Supremă a respins ieri cerere Alinei Bica de efectuare a unei expertize medico-legale de către autorităţile din Costa Rica, expertiză care ar dovedi, a susţinut avocatul fostei şefe a DIICOT, că aceasta nu se poate deplasa cu avionul pentru a fi audiată în procesul „Tender-Carom” în care a fost condamnată, în primă instanţă, la patru ani cu executare, arată Adevărul.

„Curtea Supremă consideră suficiente înscrisurile depuse la dosar pentru a stabili starea de sănătate a inculpatei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri