Caută
Close this search box.

Clotilde Armand: Susțin construirea unui spital în sectorul 1, dar PSD-ul nu asigură investiția. Proiectul, la stadiul de intenție

Clotilde Armand, consilier local USR sector 1, a declarat, pentru MagnaNews, că susține construirea unui spital în sectorul 1, că Bucureștiul are nevoie de servicii medicale de calitate, însă până acum PSD-ul nu a alocat buget pentru a asigura investiția.

Clotilde Armand și Rodica Sărmas Furnea, în redacție

Declarația vine în contextul în care primarul sectorul 1, Dan Tudorache, a afirmat că un important operator privat american va sprijini logistic noul spital metropolitan (spitalul se va numi ”Sfântul Vasile cel Mare”). Tudorache se află într-o vizită de lucru în Washington, ”proiect care nu a fost trecut prin Consiliul Local”, afirmă Clotilde Armand.

Primăria nu a precizat cine a asigurat cheltuielile excursiei în SUA și care au fost costurile totale, inclusiv cele de consultanță

”Până acum nu există prevăzut buget pentru construirea unui spital, un astfel de proiect nu a fost supus dezbaterii în Consiliul Local decât în sensul alocării unei sume pentru un studiu de pre-fezabilitate. Cum e posibil ca domnul primar să ne facă să credem că va construi un spital de 1.000 de paturi când nu a demarat nicio procedură de finanţare!? Este vorba de o sumă de 300 milioane de euro, foarte probabil o sumă insuficientă, echivalentă cu bugetul nostru total pe un an. Partidul Social Democrat nu face altceva decât să anunțe proiecte ambiţioase. Nu pot însă să nu informez cetăţenii că proiectul este la stadiul de intenție”, declară Clotilde Armand.

Spitalul este un proiect comunitar care ar trebui să se valorifice la nivelul sectorului 1, însă în loc de lucruri concrete, avem doar promisiuni, mai spune Clotilde Armand care așteaptă de un an ”răspuns la scrisorile adresate de un an Primăriei Sectorului 1 şi Ministerului Sănătăţii” pe tema finanțării spitalului.

”Fără un plan de finanţare şi fără o documentaţie în care să se detalieze includerea acestei noi infrastructuri spitaliceşti în infrastructura globală a Capitalei, USR Sector 1 nu poate să nu denunţe, încă o dată, modul în care reprezentanţii PSD gestionează proiectele comunitare”, mai precizează comunicatul.
Potrivit primarului Dan Tudorache, Comisia pentru Urbanism a Primăriei Capitalei a aprobat Planul Urbanistic Zonal al noului spital de urgenţă „Sfântul Vasile cel Mare”, care va fi construit în Sectorul 1. Tot Tudorache a declarat, miercuri, la Washington, că noul spital va beneficia de expertiza unui important operator american: ”M-am întalnit și cu Todd Stottlemyer, director executiv al Inova Personalized Health, una dintre cele mai mari companii private din domeniul medical și unul dintre cei mai mari contribuitori la bugetul local al Capitalei S.U.A., Washington. Pe tot teritoriul Statelor Unite, Inova deține 100 de unități spitalicești la care lucrează peste 10.000 de angajați. Vom folosi experiența celor de la Inova în proiectul nostru de construire a spitalului de urgență Sf. Vasile cel Mare. De aceea, am discutat cu dl. Stottlemyer aspecte ce țin modul de organizare al unei unități spitalicești, atât din punct de vedere arhitectural, cât și funcțional, toate vizând asigurarea unui act medical de calitate, în condiții optime pentru pacienți și pentru medici”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri