Caută
Close this search box.

Un șofer a murit după ce a fost împușcat în cap, accidental, de un polițist

Un şofer din Vaslui a fost împuşcat de poliţişti la scurt timp după ce a fost oprit în trafic.

Omul a oprit la semnele poliţiştilor, a ieşit din maşină şi a luat-o la fugă. În momentul în care era imobilizat de agenţi, arma unuia dintre ei s-a descărcat accidental.

Bărbatul era în evidențele polițiștilor din Vaslui pentru o serie de infracțiuni comise în trafic. Avea trei dosare penale pentru conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice.

Astăzi, polițiștii au aflat că acesta este în trafic, la volan, deși nu avea dreptul să conducă, având în vedere anchetele penale care îl vizau.

„Există posibilitatea neglijenței, există posibilitatea declanșării accidentale”

Potrivit Poliţiei Române, un agent de poliţie din cadrul Biroului Rutier a urmărit un tânăr suspectat de comiterea unei infracţiuni în trafic, încercând să-l oprească prin somare verbală şi foc în plan vertical.

Un subofițer a pornit după el, l-a prins și a început o încăierare. Atunci, arma polițistului s-a descărcat accidental, iar bărbatul în vârstă de 25 de ani a fost rănit la cap.

O anchetă condusă de un procuror urmează să stabilească, potrivit digi24.ro, în ce împrejurări a scos polițistul arma și l-a împuşcat mortal pe bărbat.

„Vor fi declanșate cercetări în acest caz pentru a se stabili cauzele și condițiile care au dus la acest incident. Sunt convins că polițiștii au acționat în termeni legali. Este posibil ca arma să se fi descărcat accidental după ce agentul a scos pistolul pentru a-l soma să se oprească.

În încăierare se poate ca arma să se fi descărcat accidental. Există posibilitatea neglijenței, există posibilitatea declanșării accidentale. Ancheta o să stabilească.”, anunţă Dumitru Coarnă, liderul SNPPC.

Un răspuns

  1. Dupa toate relatarile , „infractorul” era un mic peste, pentru care NU era cazul folosirii armei NICI macar pentru avertizare…”Accidentul”,” direct in cap”, este un asasinat cinic facut la nervi si ca urmare a exercitarii abuzive a puterii, respectivul criminal stiind ca poate conta pe ajutorul celuilalt partener-politist…Familia mortului trebuie sa porneasca actiune in multiple planuri, inclusiv recompense, insa trebuie sa primeze condamnarea criminalului, si nu pentru „moarte accidentala” ci pentru „ucidere agravanta, din culpa”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri