Caută
Close this search box.

Viteza medie de download la internet a crescut pe parcursul anului 2017

Testele efectuate pe www.netograf.ro arată că în semestrul II 2017 utilizatorii români au experimentat viteze de download date internet fix în creştere cu 5,5% la nivel naţional şi viteze de download date internet mobil mai mari cu 4,3%, faţă de semestrul I 2017. 

Testele efectuate pe www.netograf.ro arată că în semestrul II 2017 utilizatorii români au experimentat viteze de download date internet fix în creştere cu 5,5% la nivel naţional şi viteze de download date internet mobil mai mari cu 4,3%, faţă de semestrul I 2017.    Tendinţa de creştere se observă şi în ceea ce priveşte viteza medie de upload pentru serviciile mobile, de la 8,60 Mbps în primul semestru al anului trecut la 9,49 Mbps (+10%) în cel de-al doilea semestru. Viteza medie de upload  pentru serviciile fixe rămâne aproximativ constantă la 92,77 Mbps.     “În a doua parte a anului 2017, utilizatorii de internet din România au experimentat viteze medii de descărcare în creştere, de 115 Mbps pentru internet fix şi 20 Mbps pentru internet mobil, conform statisticilor privind calitatea serviciului de internet fix şi mobil din România, actualizate astăzi pe Netograf.ro”, a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

Cum sunt generate statisticile

ANCOM realizează, prin intermediul aplicaţiei Netograf.ro, statistici semestriale şi anuale privind calitatea serviciului de acces la internet fix şi mobil din România, printre care şi vitezele medii de descărcare a datelor, aşa cum au fost acestea experimentate de fiecare utilizator care a efectuat măsurători prin intermediul aplicaţiei, separate în funcţie de operator.   Statisticile au fost generate de Netograf.ro pe baza unui număr de peste 273.000 de teste efectuate de utilizatori în anul 2017, care au fost validate şi utilizate în procesul de generare a statisticilor. Dintre acestea, peste 138.000 de teste au fost efectuate pe parcursul celui de-al doilea semestru. Netograf.ro testează calitatea conexiunii între echipamentul terminal al utilizatorului final şi un server de test conectat la nodurile naţionale publice de tip internet interexchange.

Cum se utilizează Netograf.ro

Netograf.ro este uşor de utilizat şi oferă rezultate imediate şi corecte. Este suficient ca utilizatorii să selecteze din aplicaţie tipul de ofertă de care beneficiază şi să aleagă modalitatea de acces, wireless sau fir în cazul internetului fix şi indoor sau outdoor pentru internetul mobil. Un test durează aproximativ 30 de secunde, iar rezultatele obţinute pot fi analizate şi comparate în contextul statisticilor publicate semestriall şi anual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri