Caută
Close this search box.

Atenție la spanac ! De ce este absolut interzis să fie reîncălzit

Există o adevărată tradiție culinară legată de consumul spanacului. Acesta plantă verde este o binecuvântare pentru organism, dar atenţie, nu trebuie niciodată reîncălzit, deoarece nitratii pe care îi conţine pot deveni foarte periculoşi, ba chiar și cancerigeni.                      Mai mult. Spanacul nu trebuie consumat de către pacienţii bolnavi de gută, hepatită sau pietre la rinichi, deoarece conţine acid oxalic. În rest, toate bune şi frumoase. Frunzele de spanac conţin – așa cum bine se știe – clorofilă în cantitate mare, alături de acid folic, vitamina B1, B2, B6, B9, PP, C, E şi K, caroten, protide, lipide, glucide, mucilagii, luteină, fier, precum şi o substanţă specifică numită spinacina.                                                    Având și calități de remediu medical, spanacul se întrebuinţează ca laxativ uşor, ca depurativ, antianemic, hipotensiv, nutritiv, remineralizant, afrodisiac şi hipoglicemiant. (foto FoodStory)

Un răspuns

  1. Interesant. Nitratii (banalul azotat) din spanac devin periculosi la reincalzirea mancarii din spanac. Deci in mancarea de spanac existra nitrati (din spanac) ce nu sunt periculosi decat la reincalzirea mancarii. Mergem mai departe cu gandelul: consumam mancarea dupa ce s-a racit, dar in stomac ea ajunge la 37 grade, adica se (re)incalzeste. Deci, in stomac, pe baza articolului, nitratii devin periculosi – zic eu. De unde scoateti tampeniile astea, domnule Mugurel?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri