Caută
Close this search box.

Avizul negativ privind revocarea lui Kovesi, motivat şi transmis decidenţilor

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va publica motivarea legată de avizul negativ pe care l-a dat în ceea ce privește propunera de revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi, procurorul şef al DNA.

Comunicat de presă privind motivarea hotărârii nr. 52 din 27 februarie 2018 a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii

În urma avizului nefavorabil privind propunerea ministrului justiţiei de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că hotărârea nr. 52 din 27 februarie 2018 a fost motivată şi înaintată decidenţilor pentru a dispune măsurile legale.

Hotărârea va putea fi vizualizată pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii la secţiunea “Activitate consiliu – Hotărâri ale CSM.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, conform CSM.

Toader a cerut demisia şefei DNA

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a anunţat că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA pentru ”acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept”.

”In temeiul prevederilor art. 54 alin. 4 coroborat cu 51 alineatul 2 litera b din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA. Raportul, însoţit de propunerea de revocare a procurorului şef, va fi transmis către Secţia pentru procurori a CSM, precum şi către preşedintele României, pentru a analiza şi pentru a decide în acord cu competenţele constituţionale pe care fiecare le are”, anunţa Tudorel Toader joia trecută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri