Caută
Close this search box.

Cazul Skripal. Diplomaţii ruşi părăsesc Londra peste trei zile

cazul skripal

Cei 23 de diplomaţi ruşi care fac obiectul expulzării de pe teritoriul britanic, în Cazul Skripal, părăsesc Londra pe 20 martie. Anunţul a fost făcut vineri de ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, Alexandr Iakovenko, citat de Ria Novosti, conform Agerpres.

UK somează Rusia să dea explicaţii privind atacul asupra lui Skripal

Premierul britanic Theresa May a anunţat miercuri că Londra va expulza 23 de diplomaţi ruşi. De asemenea, că suspendă relaţiile bilaterale cu Rusia, considerând că Moscova este vinovată de otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal, la Salisbury, în sud-vestul Angliei.

Cazul Skripal. Kremlinul a răspuns rapid

Kremlinul a promis joi un răspuns rapid după decizia Londrei, pe care a numit-o ‘absolut iresponsabilă’. Rusia a acuzat autorităţile britanice că doresc să ‘intensifice retorica antirusă în mod conştient şi arogant, până la isterie’. Ministrul de Externe Serghei Lavrov a reafirmat că ‘Rusia rămâne deschisă dialogului’.

Serghei Skripal, fost colonel GRU (Serviciul de informaţii al armatei ruse), şi fiica sa Iulia, au fost găsiţi la 4 martie în stare de inconştienţă pe o bancă din apropierea unui centru comercial din oraşul Salisbury, în sud-vestul Angliei. Londra susţine că cei doi au fost otrăviţi cu un agent neurotoxic de uz militar de fabricaţie rusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri