Caută
Close this search box.

Dublu concert aniversar pe scena Ateneului Roman

Se implinesc 140 de ani de la infiintarea Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”, societatea care a fost infiintata  în scopul promovarii valorilor artistice,  a afirmarii identitatii culturale, a creste accesul publicului la spectacole si concerte.

Compartimentele artistice sunt: Corul de cameră „Preludiu”, Ansamblul folcloric „Cununa Carpaţilor”, Ansamblul de muzică contemporană „Archaeus”, Cvartetul de coarde „Arcadia”
Orchestra junior, Orchestra Sinfonetta si Orchestra  Română de Tineret. Aceasta din urma va fi prezenta pe scena salii Ateneului Roman sambata, 17 Martie, ora 18,30 pentru a marca si cei 10 ani de existenta de cand au fost infiintati la initiativa Maestrului Cazacu . Chiar dumnealui spune „Este mai mult decât m-am așteptat, în primul rând pentru că nu știam dacă o să dureze, în al doilea rând nu știam cum o să evolueze și mai ales până unde o să evolueze. Ceea ce e frumos este că acum, la zece ani, la sărbatorire, vin diverși muzicieni, artiști care acum sunt împliniți, maturi și care doresc să îi primim să cânte cu noi în concertul aniversar de 10 ani, ei făcând parte din prima generație. Mă bucură foarte mult lucrul ăsta.”

Sub bagheta dirijorului CRISTIAN MANDEAL, programul serii va insemna auditia minunatei Rapsodii in re major, opus 11, nr 2 de George Enescu, Fantezia ungara pentru pian si orchestra , S 123 de Franz Liszt unde invitata solista este PLAMENA MANGOVA si Simfonia nr 2 in mi minor, opus 27 de  Serghei Rachmaninov – partituri deloc usoare ca scriitura, intelegere si interpretare dar care dovedesc puterea si valoarea tinerilor instrumentisti.

 

Biletele se gasesc la casa de bilete a Ateneului Roman si online, la pretul 35-45 Ron. Auditie placuta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri