Caută
Close this search box.

Reacţie în cazul spionului Serghei Skripal: Rusia va expulza 23 de diplomaţi britanici

Rusia reacţionează ca urmare a expulzării unui număr de 23 de diplomaţi ruşi din Marea Britanie, după otrăvirea spionului rus Serghei Skripal.

Theresa May, premierul Regatului Unit, a declarat că Londra va expulza 23 de diplomaţi ruşi. Marea Britanie consideră că Moscova este vinovată de otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal la Salisbury (în sud-vestul Angliei), transmitea miercuri AFP, Reuters şi dpa, preluate de Agerpres.

Ministerul rus de Externe a anunţat azi expulzarea iminentă a 23 de diplomaţi britanici, ca răspuns la o măsură similară anunţată de Londra după otrăvirea în Marea Britanie a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia, relatează AFP şi Reuters.

Un număr de 23 de membri ai personalului diplomatic al Ambasadei Marii Britanii din Moscova sunt declaraţi persona non grata şi vor fi expulzaţi în decurs de o săptămână”, a anunţat MAE rus, care l-a convocat pe ambasadorul britanic Laurie Bristow.

Moscova a anunţat totodată că pune capăt activităţilor British Council din Rusia. ”Având în vedere statutul în afara reglementării al British Council în Rusia, activitatea sa încetează”, a precizat ministerul rus, referindu-se la organismul internaţional britanic pentru relaţii culturale şi educaţie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri