Caută
Close this search box.

Orban, despre protocoalele SRI: Dacă a existat un stat paralel, a fost creat de PSD

ludovic orban

Ludovic Orban, preşedintele PNL, susţine că declaraţiile unor politicieni legate de protocoalele SRI desecretizează, de fapt, relaţia nepotrivită care exista între foşti ori actuali liderii PSD şi anumiţi conducători ai diferitelor instituţii de siguranţă naţională.

Întrebat dacă este cazul să se desecretizeze protocoalele semnate de SRI, Ludovoc Orban a spus: „Mi-e greu să răspund atâta timp cât eu nu ştiu despre ce este vorba. Am auzit dezbaterile publice, dar nu ştiu exact despre ce protocoale e vorba. Există legi clare cum se desecretizează (…) Văd că până una-alta se desecretizează relaţia nepotrivită care exista între liderii PSD şi anumiţi conducători ai diferitelor instituţii de siguranţă naţională”.

Orban susţine că PNL este străin de astfel de aceste relaţii nepotrivite, neprincipiale.

„Am văzut cum se dau în gât reciproc Dragnea şi Ponta (…) Gabi Oprea nu a spus nimic, dar am văzut că s-au făcut referiri. Existau relaţii total nepotrivite despre care cetăţenii români habar nu aveau, între Băsescu, Udrea, Dragnea, Ponta. Mă bucur că apar astfel de dezvăluiri pentru că toţi ‘teoreticienii’ aşa-zisului stat paralel arată că, dacă a existat un stat paralel, el a fost creat de PSD”, a afirmat duminică Orban, la sediul central al PNL, citat de Agerpres.

„Aşa cum spune Ponta, că atunci când a fost înştiinţat Dragnea că urmează să i se deschidă un dosar pe referendum s-a dus la domnul Coldea şi la domnul Maior. Păi, ce treabă au domnul Maior şi Coldea, în viziunea domnilor Ponta şi Dragnea, cu parchetele. Din câte ştiu eu, nu există absolut nicio legatură. Fiecare este în zona lui de activitate care nu trebuie să interfereze”, a adăugat Orban.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat vineri că va solicita, luni, desecretizarea de către Ministerul Public – DNA a protocoalelor încheiate cu SRI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri