Caută
Close this search box.

O funcţionară a fost prinsă în flagrant în timp ce lua mită. Suma pentru care femeia riscă acum puşcăria

O funcţionară din cadrul Direcţiei de Finanţe Buzău a fost pusă sub control judiciar după ce în urma unui flagrant a fost prinsă luând mită de la un poliţist local.

Funcționara ar fi luat mită pentru a soluţiona favorabil cererea de restituire a taxei de primă înmatriculare auto, potrivit News.ro.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au început urmărirea penală în acest caz.

Femeia, în vârstă de 50 de ani, ar fi luată mită 400 de lei de la un poliţist local pentru a-i soluţiona favorabil cererea de restituire a taxei de primă înmatriculare auto în valoare de 8.000 de lei.

Procurorii au intrat pe fir în acest caz în urma denunţului poliţistului local care a sesizat DGA Buzău.

Acţiunea de flagrant a fost organizată în urma denunţului depus de poliţistul local la D.G.A. – S.J.A. Buzău. Faţă de suspecta în cauză a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile, cercetările continuând sub aspectul comiterii infracţiunii de luare de mită”, se arată în comunicatul remis marţi de DGA.

Procurorii au descins, luni după-amiză, la Fiscul din Buzău de unde au ridicat si dus la audieri o angajată care lucrează la biroul în cadrul căruia se soluţionează cererile de restituire a taxei auto.

Potrivit unor surse judiciare, angajata de la Finanţe ridicată de procurori ar mai fi avut probleme şi în trecut, când lucra la Serviciul de Executări Silite şi făcea muncă de teren.

Atunci s-ar fi constatat un prejudiciu pe care funcţionara l-a plătit instituţiei şi, ca urmare, a fost mutată la biroul de restituire a taxei auto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri