Caută
Close this search box.

Dragnea a dat declarații în calitate de inculpat pentru prima dată: Sunt nevinovat! Când e ultimul termen

dragnea

Liviu Dragnea a dat astăzi declarații în calitate de inculpat pentru prima dată, în fața judecătorilor, după ce ceilalți martori au făcut același lucru.

dragnea

Dragnea este judecat în dosarul „Bombonica” pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Judecătorii ÎCCJ au stabilit ultimul termen în acest dosar pentru 25 aprilie.

Decizia vine la finalul a şapte ore de audieri şi după ce, în sala de judecată, a avut loc o confruntare între Liviu Dragnea şi fosta şefa a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu. A fost o premieră pentru ÎCCJ, iar motivul a fost că “au existat contradicţii între declaraţiile date de cei doi inculpaţi”, a precizat preşedintele completului de judecată, potrivit realitatea.net.

La ieşirea din sală, întrebat dacă e supărat pe fosta soţie, Bombonica Prodana, care prin plata prejudiciului pare să-şi fi recunoscut vina, liderul PSD a răspuns că nu are de ce să fie supărat. „Doamne ferește, ea are avocații ei, deciziile ei (…) Sincer, mă întrebați cum cred că va aprecia instanța”, a mai precizat Dragnea.

Dragnea: Sunt nevinovat

Bombonica Prodana a cerut, miercuri, judecătorilor ÎCCJ încetarea procesului împotriva sa în dosarul DGASPC Teleorman, susţinând că a achitat prejudiciul imputat.

Liviu Dragnea a precizat că este nevinovat şi nu recunoaşte acuzaţiile aduse. Liderul PSD a explicat că în perioada 2006-2012 a activat în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman,ca preşedinte, fiind şi şeful PSD Teleorman, precizând că nu avea nici o relaţie privilegiată cu cele două femei care ar fi fost angajate fictiv la Direcţia de Asistenţă Socială din judeţ.

„Pe Adriana Botorogeanu o cunoşteam dinainte de 2004, de la partid, în sensul că această era la un birou parlamentar. Pe Anisa Stoica am cunoscut-o la o manifestare la Camera Deputaţilor când eram într-o discuţie informală cu reprezentanţii presei şi atunci au venit câteva păreri din partea presei că PSD Teleorman ar avea nevoie de o mai bună comunicare. Eu şi ceilalţi colegi am spus să ne dea niste idei, să ne sugereze niste colegi. Această întâlnire a avut loc undeva în 2005-2006, nu pot preciza exact”, a precizat Dragnea.

Ulterior, potrivit lui Dragnea, Anisa Stoica ar fi mers la organizaţia judeţeană a partidului, unde s-ar fi interesat de o colaborare pe partea de comunicare.

„Eu i-am spus că dacă doreşte să fie angajată la partid nu o pot face eu, ci secretarul de partid, că nu facem angăjari, iar dacă vrea să colaboreze cu partidul din partea noastră nu e nici o problemă. (..)

La un moment dat, doamna Stoica a zis că trebuie să aibă un venit şi dacă se poate angaja la partid. Eu i-am spus că din care ştiu nu se poate angaja si i-am recomandat să-şi caute un loc de muncă, pentru că nu se poate baza pe partid pentru a avea venituri stabile. Nu i-am cerut Anisei Stoica să meargă să se angajeze la DGASPC şi în fapt să rămână la partid. Nu am vorbit cu nimeni din direcţie pentru a fi angajată şi nu am vorbit nici cu vreo altă persoană”, a continuat liderul PSD.

Referitor la acuzaţia că ar fi determinat-o pe directoarea Direcţiei de Asistenţă Socială Teleorman, Floarea Alesu, să le menţină în funcţie pe cele două, Dragnea a spus: „Neg categoric”.

„Precizez că eu nu am ştiut că cele două persoane nu vin la DGASPC şi nici nu mi-a adus nimeni la cunoştinţă, însă e adevărat că le vedeam pe acestea la sediul de partid când aveam birou permanent, o dată, de 2 ori pe lună”, le-a spus Liviu Dragnea judecătorilor.

Când a aflat că cele două sunt şi angajate ale Direcţiei?

„De Botorogeanu am aflat de la ea, în acea perioadă, că figură angajată la DGASPC, iar de Anisa Stoica nu mai ştiu. Mi-e foarte greu să fixez cine mi-a zis şi când. Eu tuturor persoanelor care desfăşurau activitatea la sediul partidului le precizam că trebuie să aibă un serviciu, activitatea la partid desfăşurându-se voluntar”.

De asemenea, preşedintele PSD susţine că nu avea atribuţiile privind controlul şi coordonarea DGASPC Teleorman, acestea revenind preşedintelui colegiului director al Consiliului Judeţean, adică secretarului general al judeţului.

„În rechizitoriu, în mod greşit se induce ideea că din perspectiva de şef al CJ Teleorman aş fi avut posibilitatea să numesc, să demit sau să sancţionez directorul executiv al DGASPC Teleorman după bunul meu plac. (..) Aceste funcţii se ocupă prin concurs organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. CJ Teleorman doar lua act de rezultatele concursului şi îl numea prin hotărâre pe cel care a câştigat concursul”, a explicat preşedintele PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri