Caută
Close this search box.

Criminalul din farfurie: îl cunoaștem, dar îl folosim zilnic

Toată lumea îl cunoaște, dar nimeni sau aproape nimeni nu îl evită și nici nu face ceva împotriva lui. Glutamatul de sodiu E621 este un aditiv care este pus in cantitati mari in aproape toate produsele alimentare, iar proprietarii de restaurante il cunosc foarte bine, deoarece il adauga pentru a spori aroma alimentelor. Pulberea alba cristalina arata ca sarea si ca zaharul. În plus, el poate fi adaugat la orice produs alimentar. Glutamatul de sodiu duce la cresterea apetitului,la supraalimentare si obezitate. Este folosit pentru a agita celulele creierului, efectul este acela al unui medicament care patrunde cu usurinta in sange si creier si conduce la o modificare a genelor responsabile pentru simtul gustului. Glutamatul de sodiu este continut in toate felurile de carnati, cremwursti, mezeluri, chips, supe, conserve si multe altele. O doza pentru corpul unui adult este de 1,5 grame pe zi, iar pentru copii – nu mai mult de o jumatate de gram. Astazi, lumea consuma aproximativ 200.000 de tone pe an de acest supliment.                                                                      Mai grav este că, simptomele de supradozaj de la E621 sunt numite, generic, „sindromul restaurantului chinezesc” si se manifesta prin letargie, migrena, tulburari de vedere, palpitatii, perturbarea echilibrului hormonal, greata, slabiciune, ameteli, dureri in piept si altele. Aceasta nu numai ca imbunatateste gustul natural al produselor, dar imbunatateste aroma produselor conservate. Glutamatul de sodiu permite producatorilor de alimente sa economiseasca carne si alte componente naturale. (foto hobbybucatar.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri