Caută
Close this search box.

Dan Grigore – 60 de ani de cariera pianistica

Dupa repetitia generala de la ora 10 unde s-a admis public spectator si concert seara, joi 22 martie 2018, publicul meloman mai are ocazia si vineri, 23 Martie sa-l serbeze, sa-l asculte si sa-l aclame pe Maestrul Dan Grigore in sala Ateneului Roman.

Nascut in 1943 in Bucuresti, Dan Grigore a studiat pianul cu doi discipoli ai marelui Lipatti: Mihail Jora si Floricica Musicescu si si-a implinit studiile la Saint Petersburg cu Tatiana Kravcenko si la Vienna cu Richard Hauser. Incepe cariera solistica de pianist si ajunge cunoscut si datorita articolelor entuziaste ale Cellei Delavrancea pentru puterea sa interpretativa, virtuozitate, energie si maretie.

Dirijorul invitat Misha Katz a spus publicului ca l-a lasat pe Dan Grigore sa aleaga ce ar dori sa interpreteze in aceaste seri aniversare si alegerea a fost magnifica pentru melomanii care au umplut sala : Serghei Rahmaninov
Concertul nr. 2, în do minor, pentru pian și orchestră, op. 18 si  Vocaliză.

Prima parte a concertului a fost vesela, Uvertura operei Ruslan si Ludmila  de Mihail Glinka si Suita Spargatorul de nuci, opus 71a de Piotr Ilici Ceaikovski au deschis si descris lumea romantica  atat de inspirata a zonei componistice rusesti a secolului al-XIX-lea.

Multumim pentru toate  placeri muzicale pe care ni le-ati oferit  si Multi ani, maestre Dan Grigore, cu inca multe concerte !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri