Caută
Close this search box.

Cerbul de Aur revine, finanţare-record în Programul Centenarului

cerbul de aur

Festivalul Cerbul de Aur revine anul acesta, după ce a dispărut, ca manifestare timp de mai mulţi ani de zile. Este proiectul având cea mai mare finanţare dintre proiectele organizate de autorităţi cu ocazia Centenarului Marii Unirii.

Cerbul de Aur, 4,5 milioane de lei finanţare de la buget

Festivalul Cerbul de Aur, produs de TVR, va primi de la Ministerul Culturii 4,6 milioane de lei, potrivit unei liste a proiectelor finanţate cu ocazia Centenarului Marii Uniri consultate de G4Media.ro. Festivalul e mort din 2009, când a avut loc ultima ediţie.

Un comitet prezidat vineri de premierul Viorica Dăncilă a decis finanţarea a 43 de proiecte, în valoare totală de 14,8 milioane de lei. Cele mai multe proiecte prevăd organizarea de conferinţe, simpozioane pe tema Unirii.

Liberalii cer demiterea lui Ivaşcu, ministrul Culturii, din cauza proiectelor legate de Centenar

Cerbul de Aur este un festival de muzică uşoară ce are loc în Piața Sfatului din Brașov. Festivalul a intrat într-un declin accentuat în anii 2000. Din lipsă de finanţare, festivalul nu s-a mai ţinut din 2009.

Printre proiecte se mai numără şi construirea şi amplasarea unor statui, constitutirea unui fond de carte în Republica Moldova (Ministerul de Externe), realizarea unor documentare la TVR şi Radio România, realizarea unui Muzeu virtual al Unirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri