Caută
Close this search box.

Cinci români au murit după o explozie devastatoare la o uzină chimică din Cehia

Update „Potrivit informaţiilor obţinute de Ambasada României la Praga, încă două dintre victimele exploziei au fost identificate ca fiind cetăţeni români. Astfel, numărul cetăţenilor români decedaţi în urma tragicului eveniment a urcat la cinci în acest moment”, a informat MAE printr-un comunicat de presă transmis vineri.

Trei dintre cele şase persoane care au murit în urma exploziei devastatoare produse joi, la o uzină chimică din Cehia, sunt români, anunţă MAE.

FOTO: cancan.ro

„Sunt cetăţeni români confirmaţi morţi. Familiile au fost deja informate. Aşteptăm noi date pe măsură ce ancheta autorităţilor cehe evoluează”, a spus Paul Ciocoiu pentru Digi24.

În acest context, preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanţe.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a aflat cu tristețe despre accidentul produs joi, 22 martie a.c., la o uzină chimică din Cehia, în urma căruia și-au pierdut viața mai multe persoane, iar altele au fost rănite.

Președintele Klaus Iohannis își exprimă profundul regret că cetățeni români au căzut victime ale acestui accident. Președintele României transmite condoleanțe și este alături de familiile îndurerate ale tuturor celor care și-au pierdut viața în acest tragic accident și urează însănătoșire grabnică celor răniți.

Președintele Klaus Iohannis a solicitat autorităților române să întreprindă de urgență toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetățeni români să primească asistența de care au nevoie”, potrivit unui comunicat transmis de Preşedinţie.

Şase oameni au murit în Cehia într-o explozie produsă la o uzină petrochimică în orașul Kralupy nad Vltavou, aflat la 30 de kilometri de Praga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri