Caută
Close this search box.

Norica Nicolai (ALDE): CE şi Jean-Claude Juncker doresc ridicarea MCV

norica nicolai

Comisia Europeană (CE) şi preşedintele ei, Jean-Claude Juncker, doresc ridicarea MCV-ului în privinţa României. Este afirmaţia europarlamentarului Norica Nicolai (ALDE). EVoluţia ar avea loc în contextul în care ţara noastră va trebui să aibă o poziţie de putere în negocierea Brexit-ului cu Marea Britanie.

Norica Nicolai, atac la Klaus Iohannis pentru că a decorat oficiali olandezi

În 2019, România va prelua preşedinţia rotativă a Consiliului UE. Nicolai a anunţat că a solicitat la Bruxelles, împreună cu europarlamentarul Mircea Diaconu, organizarea unei dezbateri pe tema conduitei CE în raport cu statele membre privind mecanismele Justiţiei, aminteşte Agerpres.

Norica Nicolai: Nu este deloc uşor să negociezi cu Marea Britanie

Vă pot spune că actuala Comisie Europeană şi preşedintele Junker îşi doresc ridicarea MCV. Aceasta pentru că rolul României, în 2019, este foarte important. Aceasta pentru că la masa negocierilor pe Brexit vor sta CE, Marea Britanie şi preşedinţia rotativă.

Or, să ai o ţară cu o astfel de etichetare, de corupţie, îşi creează dificultăţi în negociere. Nu este deloc uşor să negociezi cu Marea Britanie, care ştiţi cât de vehement se opune pe anumite capitole pe care noi le dorim să fie corect reglementate.

, a declarat Norica Nicolai. Ea s-a referit la libera circulaţie a persoanelor şi piaţa unică. „România are mari interese, din care cred că vom ieşi uşor şifonaţi, pentru că noi avem un excendent de balanţă comercială cu Marea Britanie de un milliard de euro”, a afirmat aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri