Caută
Close this search box.

Declaraţii pro-Unire ale partidelor politice aflate în Opoziţie

declaraţii pro-Unire

Toate partidele politice aflate în Opoziţie au făcut astăzi declaraţii pro-Unire, adică în favoarea unirii dintre Rmânia şi Basarabia. Este vorba despre liderii USR şi PMP, Traian Băsescu şi Dan Barna, şi parlamentarul PNL Cătălin Predoiu.

Declaraţii pro-Unire. Băsescu: Parlamentele României şi Republicii Moldova să voteze unirea

Fostul preşedinte Traian Băsescu a cerut duminică, la Chişinău, parlamentelor României şi Republicii Moldova să voteze unirea celor două ţări.

Suntem în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Foarte mulţi, în România, nu ştiu de ce această piaţă se numeşte Piaţa Marii Adunări Naţionale. Şi le spunem acum: aici, românii din Republica Moldova au dat în 1989 bătălia pentru limba română.

300.000 de români din Republica Moldova au cerut ca limba română să le fie limbă de stat. Aici, astăzi, venim cu al doilea mare eveniment şi cerem parlamentelor de la Bucureşti şi Chişinău ca, în cel mai scurt timp, în cinstea Centenarului Unirii, să voteze din nou unirea.

, a declarat Traian Băsescu.

Declaraţii pro-Unire. Barna: La 100 de ani de la Marea Unire idealul noii generaţii este acelaşi – unitatea românilor

Preşedintele USR, Dan Barna, afirmă că la 100 de ani de la Marea Unire idealul noi generaţii este acelaşi, respectiv unitatea românilor.

Preşedintele USR a participat duminică la Marea Adunare Centenară desfăşurată Chişinău.

„100 de ani de miracolul unui 1918 care ne-a întregit şi ne-a definit ca naţiune împlinind un ideal de veacuri de Românie Mare. Ironic sau nu, la 100 de ani de atunci idealul noii generaţii este acelaşi: unitatea românilor. Istoria are ciudatul obicei că se repetă. Să avem încredere că până la capăt”, a scris Barna, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Declaraţii pro-Unire. Predoiu: În 1991, am fi putut reface această unire

Deputatul PNL Cătălin Predoiu afirmă că în 1991 s-ar fi putut reface unirea cu Republica Moldova dacă Bucureştiul ar fi avut „puţin curaj” şi subliniază că rămâne o datorie pentru generaţiile din prezent să poată înfăptui Marea Unire.

Să ne gândim cu recunoştinţă la eroii noştri din Sfatul Ţării care, în 27 Martie 1918, au hotărât Unirea în numele fraţilor noştri români de peste Prut. Mulţi dintre ei au fost martirizaţi ulterior de puterea sovietelor.

După ce România Mare a fost dezmembrată şi ţara acoperită de bolşevism. În 1991, am fi putut reface această unire, dacă Bucureştiul ar fi avut puţin curaj. Rămâne o datorie pentru generaţiile de astăzi, să convingă şi să poată înfăptui Marea Unire.

, a spus Predoiu.

Declarație de Unire cu Basarabia la Mănăstirea Putna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri