Caută
Close this search box.

NYT îl descrie pe Dragnea, prezent la învestirea lui Trump, drept un politician acuzat de corupţie

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea, liderul PSD, președintele Republicii Congo și un politician angolez sunt dați drept exemplu, într-un articol din The New York Times, publicat  ieri, ca fiind oficialii străini pe care Elliott Broidy, un influent om de afaceri implicat în campania lui Donald Trump i-a invitat la învestire.

Elliott Broidy i-a invitat pe cei trei la evenimentele de la învestirea președintelui SUA, la începutul lui 2017, acesta oferind „acces la Trump ca premiu pentru potențiali clienți”.

Potrivit The New York Times, citat de HotNews, „dl. Broidy a oferit bilete la evenimente VIP de la ceremonia de învestire (…) unui om de stat congolez acuzat că-și susține cu resurse publice un stil de viață îmbelșugat. A ajutat să stabilească o întâlnire cu senatori republicani și a oferit unui politician din Angola o călătorie la Mar-a-Lago, stațiunea privată din Florida a președintelui. Și a aranjat o invitație la o petrecere de la hotelul dlui Trump din Washington pentru un parlamentar român care se confruntă cu acuzații de corupție, care a postat pe Facebook o fotografie cu președintele”.

..Doi oficiali din România, alt potențial client Circinus, s-au întâlnit cu dl. Trump la o petrecere privată la care dl. Broidy i-a invitat, în timpul săptămânii învestirii, la Trump Internațional Hotel de lângă Casa Albă. (…) În acel moment, dl. Dragnea se confrunta cu acuzații de corupție, pe care continuă să le combată, scria The New York Times. (At the time, Mr. Dragnea faced corruption charges, which he continues to fight. But for months after the inauguration, Circinus continued pitching his government partly on the access it could provide to Mr. Trump, according to a person who works with the Romanian government and was briefed on the solicitation).

Sursa citată arată că „acest tip de acces e valoros pe scena internațională, unde percepția unui sprijin din partea unui președinte american – sau chiar o fotografie cu unul – poate fi benefică liderilor străini, în țările lor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri