Caută
Close this search box.

Raluca Prună spune că Justiția mai poate fi salvată doar de un președinte curajos

Raluca Prună, fost ministru al Justiţiei afirmă că un preşedinte curajos ar trebui să lupte pentru apărarea Justitiei din România.

Ea comentează o scrisoarea Forumului Judecătorilor din România, care îi cere președintelui Klaus Iohannis să retimită Parlamentului legile Justiţiei şi să ceară avizul Comisiei de la Veneţia.

În opinia fostului ministru „ne-ar mai putea salva” numerele mari, vocile care nu tac şi un preşedinte curajos, care ar putea juca restul de mandat luptând pentru prezervarea justitiei din ţara sa.

Forumul Judecatorilor din România solicita printr-o scrisoare publica Președintelui României:

1. Sa retrimită legile înapoi la Parlament spre reexaminare,
2. Sa sesizeze Curtea Constituțională,
3. Sa solicite avizul Comisiei de la Veneția, scrie Raluca Prună pe pagina ei de Facebook.

Pentru motive serioase, despre care se vorbește in spațiul public de când aventura modificării acestui pachet a debutat lamentabil, rușinos și complet neprofesionist printr-un power point prezentat de cel mai titrat ministru al justitiei de după 1989. Pe 23 august 2017. Am scris atunci, susțin acum: când se va fi asezat praful și se va putea vorbi fără patimi și interese imediate in rezolvarea anumitor dosare penale, ziua aceasta infamă va fi reținută ca ziua in care s-au întors armele împotriva justitiei romane. De către oameni politici iresponsabili și lacheii lor ‘scoliti’.

‘Ce ne mai poate salva?’ ma întreabă multă lume. Numerele mari, vocile care nu tac și un președinte curajos. Care ar putea juca restul de mandat luptând pentru prezervarea justitiei din țara sa. Justitie care, sub mandatul domniei sale, a respins prin vocea a peste 4000 de magistrati acest experiment legislativ grav. Nu poate exista sprijin mai mare. Ceva ma face sa cred ca numai curajul președintelui poate mobiliza numerele mari, conchide fostul ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri