Caută
Close this search box.

Rusia ameninţă cu represalii dure toate țările care au expulzat diplomați ruși, inclusiv România

Kremlinul susţine că va „răspunde dur” fiecărui stat care a expulzat diplomați ruși, în urma scandalului privind otrăvirea fostului spion Sergei Skripal și a fiicei sale, realatzea agenţia TASS, preluată de Digi24.

Cel puțin 24 de țări din întreaga lume și-au anunțat solidaritatea cu Marea Britanie și au decis expulzarea mai multor diplomați, în semn de protest față de otrăvirea spionului, operaţiune pe care o atribuie Rusiei. Și Ministerul de Externe al României a anunțat că un diplomat rus a fost declarat persona non grata și va fi obligat să părăsească țara.

Pe de altă parte, Rusia a numit aceste decizii drept „gesturi de provocare” și a dat de înțeles că vor exista represalii.

„Aceste gesturi provocatoare de solidaritate cu Londra, făcute de state care au preferat să urmeze exemplul Marii Britanii fără să se deranjeze să verifice circumstanțele în care a avut loc incidentul, nu fac decât să escaladeze o politică de confruntare”, a amenințat ministrul de Externe rus.

Moscova a negat că ar avea vreo implicare în otrăvirea, la data de 4 martie, a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale, în primul atac cu un agent neurotoxic cunoscut în Europa, după cel de-al Doilea Război Mondial.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Rusia a confirmat că Moscova se pregătește să răspundă cu aceeași monedă tuturor țărilor care s-au aliat cu Marea Britanie.

„Va exista un răspuns la tot ce am văzut azi. Vor fi luate măsurile potrivite împotriva fiecărei țări, atât privind expulzarea diplomaților ruși, cât și închiderea Consulatului Rusiei de la Seattle”, a declarat Maria Zacharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri