Caută
Close this search box.

Playboy şi-a şters paginile de Facebook, după scandalul Cambridge Analytica

Playboy a anunţat printr-un comunicat „retragerea“ de pe Facebook. Conturile de Facebook deţinute de companie, care erau urmărite de peste 25 de milioane de fani, au fost dezactivate.

Playboy devine una dintre companiile care se alătură mişcării online #deleteFacebook, în urma scandalului Cambridge Analytica, după ce Elon Musk a hotărât ca paginile de Facebook ale Tesla şi Space X să fie şterse, potrivit The Verge.

„Veştile recente despre utilizarea datelor clienţilor Facebook de către Cambridge Analytica au întărit decizia noastră cu privire la suspendarea activităţii noastre pe această platformă. Există mai mult de 25 de milioane de fani care urmăresc paginile de Facebook ale Playboy şi nu vrem să fim complici la expunerea lor“, se arată în comunicat.

Elon Musk a aflat că Space X şi Tesla au pagini pe Facebook după ce un utilizator al Twitter i-a cerut să închidă paginile respective şi să se alăture mişcării #deletefacebook apărute în urma scandalului utilizării datelor clienţilor Facebook de către Cambridge Analytica. Musk a răspuns că nu ştia de existenţa acestor pagini şi a promis că le va dezactiva.

Mai mult, Musk a închis şi propria pagina de Facebook.

Paginile de Facebook ale Tesla şi SpaceX aveau peste 2,6 milioane de like-uri.

Sursa: www.theverge.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri