Caută
Close this search box.

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, arestat la Londra

Alexander Adamescu, pe numele căruia autorităţile române au emis un mandat de arestare preventivă în lipsă, a fost arestat la Londra.

Mandatul de arestare pe numele lui Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost emise de către Tribunalul Bucureşti.

Potrivit unor surse din poliţie, ciate de Mediafax, Bogdan Alexander Adamescu a fost prins la Londra în baza unei informaţii primite de la poliţiştii români.

Alexander Adamescu a fost arestat preventiv în Marea Britanie după ce o instanță londoneză a constatat că acesta ar fi folosit acte false în timpul judecării procesului pricinuit de prima sa arestare, conform Libertatea, care citează surse judiciare.
Pe scurt, Adamescu jr. ar fi folosit documente măsluite, pretins emise de Administrația Națională a Penitenciarelor, care ar releva condițiile precare de încarcerare ale celor arestaţi în România.

În luna martie, procurorii DNA au cerut arestarea în lipsă a lui Bogdan Alexander Adamescu, fiul acesta fiind acuzat de două infracţiuni de dare de mită.

În ordonanţa procurorilor se arată că „în cursul lunilor iunie şi decembrie 2013, inculpatul Adamescu Bogdan Alexander împreună cu tatăl său a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistraţilor Stanciu Ion şi Rovenţa Elena, judecători la Tribunalul Bucureşti – Secţia VII Civilă pentru ca în schimb, aceştia să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era Adamescu Grigore Dan”.

Procurorii au anunţat că au fost făcute numeroase demersuri pentru a asigura prezenţa acestuia în faţa organelor judiciare, „însă a urmărit tergiversarea cercetărilor faţă de el şi în final sustragerea de la urmărirea penală”.

La data la care DNA a înaintat cererea de arestare preventivă a lui Bogdan Alexander Adamescu Tribunalului Bucureşti, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, declara că procurorii l-au localizat însă nu pot face public locul în care se află.

Omul de afaceri Dan Grigore Adamescu a murit, în ianuarie 2017, din cauza unei septicemii.

El ispăşea o condamnare de 4 ani şi 4 luni de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de mituirea unor judecători.

Afacerist discret, Adamescu a pus bazele unui imperiu financiar, din care făceau parte, printre altele, Astra Asigurări, Unirea Shopping Center, Baumeister şi Intercontinental.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri