Caută
Close this search box.

Nici nu s-a instalat bine Guvernul Dăncilă şi Dragnea vorbeşte iar despre remanierea Executivului

Chiar dacă Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, liderii coaliţiei PSD/ALDE, aflaţi la guvernare, spuneau deunăzi că nici vorbă de remaniere (la două luni de la instalarea Guvernului Dăncilă), iată că Dragnea s-a sucit.

Legat de miniştrii, Liviu Dragnea, liderul PSD, spune că aceia dintre ei care nu acceptă descentralizarea, nu acceptă nici programul de guvernare, deci nu poat sta în Guvern.

„Discuţia nu va fi complicată. Eu nu sunt un om dur, dar sunt riguros şi exigent. Şi nu mă pot uita în ochii dumneavoastră când o să îmi spuneţi peste doi ani de zile dacă mai vin aici să înot puţin, că frate, ai zis ceva în 2016 şi pentru aia te-am votat, printre altele descentralizarea. Şi eu să spun că nu am putut pentru că nu au vrut miniştrii. Aceşti ministri, membri ai Cabintetului României, când au acceptat să fie miniştri şi-au asumat tot programul de guvernare, unde la loc de cinste este descentralizarea”, a declarat Liviu Dragnea, citat de News.ro, la Focşani, unde a participat la inaugurarea unui bazin de înot.

Liderul PSD a spus, referindu-se la discuţia pe care urmează să o aibă cu membrii Executivului, că miniştrii fie susţin în continuare programul de guvernare şi fac descentralizarea, fie pleacă din Guvern. Dragnea a subliniat că în Executiv nu pot rămâne „unii care trag în altă direcţie”.

Liderul PSD nu spune însă nimic despre premier şi nici nu dă nume de miniştri.

„Dacă nu îşi asumă programul, nu mai pot sta în Guvern”

„Eu nu mai accept ca după atâta timp toţi funcţionarii din ministerele respective să le pună în faţă nişte materiale care să fie de fapt un şir întreg de argumente de cum şi de ce nu trebuie făcut. Şi atunci ei au două variante foarte simple: ori susţin în continuare programul de guvernare şi dau drumul la descentralizarea sectorială pe fiecare minister pe care îl conduc, ori dacă nu îşi asumă programul, nu mai pot sta în Guvern. Ăsta nu este guvern alandala. Este un guvern care pune în practică un program de guvernare care nu e uşor, dar el a fost mult mai greu de elaborat, dar nu de implementat, pentru că este foarte clar. O să am o discuţie deschisă şi veselă. Care nu acceptă, înseamnă că nu acceptă programul de guvernare şi nu poţi sta în Guvern cu unii care trag în altă direcţie. Dar eu sunt sigură că toţi vor accepta”, a mai spus Dragnea.

Preşedintele PSD declara luni că miniştrii nu susţin descentralizarea şi, din acest motiv, împreună cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu vor avea joi după-amiază o întâlnire cu membrii Cabinetului pentru a lămuri lucrurile.

Potrivit liderului PSD, ”aproape toţi” miniştrii au această atitudine.

Întrebat despre motivele acestora, Dragnea a răspuns: ”O să vreau să aflu şi eu joi, pentru că sunt foarte curios”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri