Caută
Close this search box.

Alertă meteo! Cod galben de vânt și ploi abundente în jumătate de țară

Meteorologii anunţă că 29 de judeţe întră, sâmbătă, la ora 9.00, sub cod galben de vânt puternic şi ploi abundente. Avertizarea este valabilă până duminică noaptea, informează Administrația Națională de Meteorologie.

Începând de sâmbătă dimineaţă, în Banat, Crişana, Maramureş, apoi în cea mai mare parte a Transilvaniei, precum şi local în Oltenia pe timpul nopţii, vântul va avea intensificări de 55-60 de km/h, temporar 65-7 de km/h. La munte, în special în Carpaţii Meridionali, vântul va fi mai puternic, atingând la rafale 80-100 de km/h.

Din a doua parte a zilei de sâmbătă, va ploua abundent, urmând să se înregistreze cantităţi de apă de 15-25 de l/mp, iar în vest şi nord vest local 30-40 de l/mp. Vor fi averse însoţite de descărcări electrice şi condiţii de grindină.

Frig și zăpadă de duminică

Meteorologii spun că sâmbătă vremea va fi caldă pentru această perioadă din an, dar duminică se va răci accentuat, iar temperaturile vor scădea cu 10-12 grade Celsius. La munte, ploile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, iar spre seară, în special în Carpaţii Orientali, se va depune un strat nou de zăpadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri