Caută
Close this search box.

Gelu Voican Voiculescu, anchetat în dosarul Mineriadei, va fi directorul Institutului Revoluţiei Române

Surpriză la Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989! Gelu Voican Voiculescu, care este cercetat penal în Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 (alături de fostul preşedinte Ion Iliescu ori Virgil Măgureanu, fost director al SRI), va fi directorul acestei instituţii, care se subordonează Senatului României.

Gelu Voican Voiculescu a deţinut funcția de viceprim-ministru în Guvernul provizoriu Petre Roman (1989-1990). Ulterior, a fost ales senator de Buzău în legislatura 1990-1992, pe listele partidului FSN, iar apoi și fost numit ambasador în Tunisia și Maroc.

Conform unor surse citate de Adevărul, Claudiu Iordache, fostul director Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, a fost schimbat după o acţiune în forţă a grupării: Cazimir Ionescu, Gelu Voican Voiculescu, Vasile Cuteanu, Răzvan Teodorescu.

Claudiu Iordache a fost membru fondator al Frontului Democratic Român, primul partid care s-a declarat antitotalitar, înființat la 20 decembrie 1989 în balconul Operei din Timișoara, înainte de fuga lui Nicolae Ceauşescu.

Iordache, scriitor, poet, dramaturg, eseist, membru al Uniunii Scriitorilor, a fost şi deputat de Timiș în legislatura 1990-1992.

Sursa foto: Kanal D

În foto, Caludiu Iordache, primul din drepata

Voican Voiculescu şi Cazimir Ionescu, un alt personaj controversat, pentru că, acuzat în Dosarul Mineriadei, este membru CNSAS, n-ar fi treceau cu lunile pe la şedinţele Institutului, dar de la începutul anului au fost nelipsiţi, ba chiar au format şi un grup de analiză a activităţii IDDR“, au declarat surse din conducerea instituţiei, conform Adevărul.

În calitate de director al institutului, Gelu Voican Voican Voiculescu va încasa un salariu lunar de 7.359 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri