Caută
Close this search box.

Vicepremierul Paul Stănescu declară că Serviciul de Pază și Protecție va fi restructurat

paul stanescu

Serviciul de Pază și Protecție (SPP) va fi restructurat, a declarat vicepremierul Paul Stănescu. Afirmaţia lui Stănescu contrazice însă o declaraţie a lui Liviu Dragnea, liderul PSD.

Stănescu a explicat, la Antena3, că există deja un proiect în acest sens, însă declaraţia sa pare că a venit doar pentru satisfacă întrebarea moderatorului.

Măsura de restructurare a SPP ar veni ca urmare a faptului că toți miniștri, în frunte cu premierul viorica Dăncilă, au renunțat la ofițerii serviciului, după ce Liviu Dragnea l-a acuzat pe Lucian Pahonţu, directorul SPP, că a intervenit în Guvernul Tudose mai mult decât era necesar.

Ce declara Dragnea

Liviu Dragnea declara la 6 februarie a.c, referindu-se la o eventuală modificare a Legii privind organizarea şi funcţionarea SPP, că nu este în intenţia coaliţiei de guvernare să ia SPP de la Preşedinţie.

Întrebat atunci dacă s-a decis ceva în legătură cu înfiinţarea unei comisii de anchetă cu privire la implicarea Serviciului de Protecţie şi Pază în politică, Dragnea a spus că în următoarele zile va discuta cu preşedintele Senatului pe acest subiect: „Nu am avut când să discutăm. Nu respingem această iniţiativă. O să o discut astazi-maine cu domnul Tariceanu. Ce am înţeles eu aseară, că a fost un vot politic la PNL să fiu chemat şi eu şi premierul la Comisia de apărare din Senat, în schimb a fost tot un vot să nu fie chemat Pahonţu (şeful SPP ). Este puţin ciudat şi penibil să nu fie chemat la acea comisie subiectul discuţiei şi alţi oameni care au început să vorbească în ultima perioadă. După părerea mea ăsta e o glumă politică.
Dincolo de asta, subiectul SPP este foarte serios şi devine din ce în ce mai grav. Sunt mai mulţi oameni care vor să vorbească, este foarte posibil să luăm o astfel de decizie, dar, repet, o să discut cu domnul Tariceanu”, a spus atunci Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Referindu-se la o eventuală modificare a Legii privind organizarea şi funcţionarea SPP, Dragnea a spus: „Sub nicio formă nu vrem să luăm SPP de la preşedinte”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri