Caută
Close this search box.

Ada Solomon, cenzurată de TVR la Premiile GOPO când critica guvernanţii. VIDEO

Ada Solomon a fost cea căreia i-a fost înmânat premiul pentru cel mai bun film, „Un pas în urma serafimilor”, la Premiile GOPO de anul acesta.

FOTO: b1.ro

Actriţa Tora Vasilescu a anunţat numele peliculei câştigătoare. Chiar în timpul discursului său, Ada Solomon a fost cenzurată de producătorii TVR, peste ea intrând genericul de final al galei.

Cea mai premiată producătoare de film din România şi totodată primul producător român de film care a fost pe lista scurtă a Oscarurilor tocmai se angajase într-un discurs critic la adresa autorităţilor, potrivit circulpolitic.ro:

„Iubiţi guvernanţi, fanionul ăsta pe care îl reprezintă cinematografia e alcătuit dintr-o breaslă mică. Dintr-o breaslă mică, cu nevoi specifice. Iubite autorităţi, sunt lucruri foarte mici pe care le puteţi schimba, astfel încât artiştii să se simtă onoraţi la ei acasă. Sunt lucruri foarte mici care le-ar face viaţa mai uşoară, şi e o viaţă dificilă, aşa cum nu pare, pentru că ştiţi cum sunt artiştii, ei în lumina reflectoarelor n-au voie să se arate altfel decât puternici, strălucitori, extraordinari. Nu e chiar aşa.

Sunt foarte multe mame în industria asta, sunt meserii care nu se fac în continuitate, pentru care nu există nici un fel de reglementări fiscale, astfel încât să asigure o existenţă liniştită, o siguranţă a lucrului de creaţie. Actorii sunt de multe ori nevoiţi să alerge între diverse joburi, mai mult sau mai puţin creative pentru a reuşi să reziste.


Iubite autorităţi, nu avem o sală de premieră de cinema pentru aceste filme-fanion ale culturii române din ultimii zece ani. Şi nu sunt…”, a declarat Ada Solomon pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, până în momentul în care a fost întreruptă de genericul TVR.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri